Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

5,5% din elevii din România învaţă în limba maghiară, în special în comunităţile din judeţele Harghita şi Covasna, iar 93,6% învaţă în limba oficială de predare a ţării. Engleza este principala limbă străină studiată de elevi, urmată de franceză, potrivit INS.


Numărul elevilor înscrişi în învăţământul primar şi gimnazial din România depăşeşte 1,74 milioane, care studiază în peste 4.000 de unităţi şcolare, dintre care 3.984 publice, iar restul private, potrivit datelor transmise vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În medie, arată INS, în învăţământul primar şi gimnazial fiecare dascăl are în grijă 14 elevi: 19 elevi în învăţământul primar şi 11 elevi în cel gimnazial.

Cea mai mare parte a elevilor din învăţământul primar şi gimnazial frecventează cursurile de zi (99,7%), peste 52% în mediul urban.
Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.