Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Taxele, impozitele şi facturile la utilităţi "cântăresc" tot mai greu în buzunarele românilor. Ponderea acestor cheltuieli a crescut în ultimul an în totalul cheltuielilor unei gospodării, astfel încât populaţia s-a văzut nevoită să facă economii la mâncare şi să renunţe la investiţii, reiese din datele prezentate de Institutul Naţional de Statistică.

Pentru a-şi achita dările la stat, dar şi facturile la utilităţi, influenţate de liberalizarea pieţei de energie, românii au alocat în primele trei luni din 2014 sume mai mari din bugetele personale. Ca să reuşească să-şi menţină echilibrul financiar, românii au făcut, însă, "sacrificii" la mâncare, dar şi la investiţii sau la cheltuielile legate de întreţinerea unei gospodării.

Impozitele, contribuţiile, cotizaţiile şi taxele plătite de români în primul trimestru au reprezentant 16,7% din cheltuielile totale ale unei gospodării, în creştere cu 0,6 puncte procentuale faţă de 2013, când dările la stat au avut o pondere de 16,1% în cheltuielile totale ale populaţiei, reiese din datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS). Spre comparaţie, înainte de criză, aceste cheltuieli aveau o pondere de 15,9%, cu doar 0,2 pp mai puţin decât anul trecut. Practic, în ultimul an, această pondere a crescut de trei ori mai repede decât în perioada de criză.
Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.