Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Asociația Romani Criss a depus, vineri, un denunț penal împotriva cadrelor medicale de la Centrul De Transfuzii Slobozia care făceau trafic cu sânge.

”Romani Criss solicită sancționarea Cristianei Maria Stoian, fosta directoare a Centrului de Transfuzie Sanguina Slobozia, precum şi a altor cadre medicale, pentru modul absolut revoltător și profund inuman în care s-au comportat față de pacienți. Cadrele medicale au îngrădit dreptul mai multor pacienţi, atât romi cât și români, de a beneficia de transfuzie sanguină, necesară pentru tratarea unor diferite afecţiuni, încălcând prevederile legii penale”, se arată într-un comunicat oficial al asociației.

Romani CRISS a denunţat atât înfăptuirea infracţiunii de omor, sanctionată de art. 188 Cod Penal, coroborat cu Art. 77, lit. h, Cod Penal, precum şi a infracţiunii de abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi, sancţionată de art. 297 (2) Cod Penal.

Totodată, prin denunţul înaintat, Romani CRISS a subliniat necesitatea investigării motivaţiei rasiste, atrăgând atenţia asupra faptului că, în mai multe cazuri, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a sancţionat state contractante pentru că au omis sa investigheze motivaţia rasială a unor atacuri.

Directoarea Centrului de Transfuzii Slobozia, Cristiana Maria Stoian, este cercetată de DNA, alături de alte cadre medicale, pentru trafic cu unităţi de sânge, menit transfuziilor. În presă au apărut stenograme care redau conversaţii dintre Cristiana Maria Stoian şi asistente medicale, din care reiese că refuzul acordării sângelui necesar transfuziei a fost motivat de apartenenţa etnică a victimei, în cel puţin unul dintre cazuri.

Integral pe România LiberăComentarii

Velea FARAONUL Cati bani a decartat ciordiles tiganul sau parintii lui la CAS? A primit ingrijiri fix de banii decartati. 0 ai dat 0 ai primit!

27 iulie 2014 11:37

Un TIGAN in minus este un lucru bun Romani Criss sa foloseasca banii europeni in educarea gibonilor nu in organizarea Miss Piranda!

27 iulie 2014 11:35

Vali Da ce a facut doctorita e de condamnat , problema e ca jigodiile tiganesti trebuie eradicate din tara noastra si in general din toata lumea. Tiganii ar trebui sa fie catalogati ca daunatori ai speciei umane si ca atare tratati cu ...fungicide si exterminati. Nu exista specie de pe pamant mai daunatoare ca aceste ....scursuri....

27 iulie 2014 9:50

gica,contra Isi asuma asociatia care apara tigani si faptele negative ale acestora ,crime ,furturi,batai,incalcari ale legilor,imaginea negativa a tarii in afara granitelor,etc,etc ? Ar trebui pentru echilibru sa raspunda si asociatia solidar cu cei pe care ii apara discriminind un intreg popor

27 iulie 2014 7:06

agamita dandanache E adevarat, ceeace a facut acea doctorita este de condamnat...dar in conditiile in care era afectat un om sau un animal....tiganii sunt niste insecte care trebuie starpite....asa ca subiectul este lipsit de continut...

26 iulie 2014 22:03

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.