Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Admnistrației și Dezvoltării Regionale Liviu Dragnea a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție unde se judecă dosarul Referendumul, în dimineața zilei de miercuri. În același timp la ÎCCJ a ajuns și ministrul Apărării Mircea Dușa.

În timp ce ministrul Apărării a declarat că va răspunde la orice întrebare care îi va fi pusă, Dragnea a refuzat să facă vreo declarație.

La scurt timp după cei doi la ÎCCJ a ajuns și liderul PSD Victor Ponta, care este martor al Apărării în acest dosar.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea reprezentată de inculpat, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.

În acest sens, potrivit procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influență în virtutea funcției pe care o deținea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.