Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Moment unic în istoria astronomiei moderne: savanţii au asistat cu uimire la naşterea unei planete în afara sistemului nostru solar. Cu ajutorul Observatorului astronomic Keck din Hawaii, cercetătorii au putut vedea cu ochii lor cum se naşte o nouă planetă, la 450 de ani lumină distanţă.Adam Kraus, astronomul care a asistat la acest eveniment unic, a declarat: "Evenimentul a fost major pentru lumea astronomiei, pentru prima dată am reuşit să vedem cu ochii noştri exact cum se naşte o planetă, iar acest lucru ne va ajuta să înţelegem mai bine procesele pe care le cunoşteam numai din teorie", scrie Huffington Post.

Planeta a fost botezată LkCa 15b şi este o planetă fierbinte, adică este formată din gaze, şi nu din roci. Potrivit calculelor făcute de astronomi, planeta a început să se formeze în urmă cu 50.000 - 100.000 de ani în urmă, însă procesul a fost finalizat sub ochii cercetătorilor.


Comentarii

Cristi Boboc Si cum s-a nascut sub ochii cercetatorilor? Prin cezariana? Cum naiba sa cred o asemenea stire? Ce inseamna "procesul a fost finalizat" ??? Daca nu e clar asta nu se poate afirma ca s-a intamplat sub ochii cercetatorilor.

15 noiembrie 2011 14:40

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.