Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, astăzi, la Târgu Mureş, că numărul şcolilor din municipiu care au denumiri în limba maghiară ar trebui "să fie proporţional cu numărul locuitorilor de etnie maghiară".

Borbely a declarat, în faţa câtorva zeci de persoane, în discursul ţinut cu ocazia depunerii de coroane la monumentul fostului primar din Târgu Mureş Bernady Gyorgy, că "este foarte trist" că în municipiu există doar două unităţi de învăţământ care poartă numele unor personalităţi maghiare.

El a afirmat că actualul primar, Dorin Florea, membru al partidului de guvernământ, ar trebui să cadă de acord cu inspectorul şcolar general, Dumitru Matei (membru PDL), pentru a da numele fostului primar Bernady Gyorgy Şcolii nr. 2, construită de acesta.

"Este foarte trist faptul că în Târgu Mureş, în afară de Liceul Bolyai şi Liceul Szasz Albert, nu avem o şcoală în care predarea să se facă în limba maghiară, deci să fie o şcoală maghiară (exclusiv maghiară - n.r.). Întreb eu: acel primar care spune că el e de acord să fie un Liceu Bernady, ce a făcut în ultimii 12 ani pentru a înfiinţa o şcoală cu numele Bernady Gyorgy, cel care a construit şcoala? Şi acum, inspectorul-şef este o persoană apropiată de partidul de guvernământ, de PDL, şi ar trebui să discute domnul primar cu acest inspector şcolar, ca să se dea numele lui Bernady acelei şcoli", a spus Borbely, potrivit Mediafax.
Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

rvalahu Gata...intreceti masura nesimtitilor...vine ceasul de pe urma... .Gata cu udmr...se vede clar ca voi nu tineti cu tara asta,deci ce PU.A mea cautati in Parlamentul Romaniei???Avem lipitorile autohtone,nu avem nevoie de voi...Basicule...ai facut-o tata...daca nu scoti tara din cacat cu ultima ta suflare,o sa te cobori in beciul beciului istoriei...sa dea Dumnezeu sa nu ajungi la judecata Lui...sa te judece aici,in tara ta.Ca sa acoperi marlaniile tale ai bagat Ungurii la putere in ROMANIA???Misel tradator!!!...repara-ti greseala Basescule...ca Romanul doarme acum...dar daca se trezeste???

22 decembrie 2011 16:49

una In Ungaria cate scoli sant cu nume romanesc pt romanii care traiesc acolo?Cum se poate permite ca nascandu-se in Romania ,studiind acolo,mancand painea romaneasca ,sa nu cunoasca limba tarii.Numai in Romania se poate asa ceva .Le-ati dat un deget ,au luat toata palma ,tot bratul si acuma vor intreg corpul.Avea dreptate Ilie Nastase ca o sa puna steagul pe arcul de triumf.Au trecut doar cateva zile de la intonarea imnului Ungariei si "cel mai bun jucator"isi permite sa afirme ca nu echipa Romaniei a castigat si cea a Tinutului secuiesc.Ce merita aceasta persoana?.Cel putin excluderea din echipa o merita din plin.Asemenea persoane nu au ce cauta in echipa nationala a Romaniei .Sa plece in tara caruia a cantat imnul sau oriunde in lume unde li se permite sa joace pt tara respectiva si sa cante imnul Ungariei.Rusine,rusine,rusine....

21 decembrie 2011 18:11

Vasile Braileanu De ce nu va luati scolile si sa le mutati in Ungaria? Acolo aveti posibilitatea sa le dati orice nume. Eu propun ca cele in care se preda in limba maghiara sa fie scoase din circuitul educational national si sa nu fie recunoscute diplomele decat dupa testarea la un liceu unde se preda in limba romana.

18 decembrie 2011 20:15

misu cred ca membrii ong-udmr sunt toti cazuri patologice . Ireversibile.

21 octombrie 2011 17:04

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.