Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Moscova a instalat sistemul S-400 în provincia siriană Latakia, la aproximativ 50 de kilometri de frontiera cu Turcia, după ce marți, Turcia a doborât un avion de război rusesc, la frontiera cu Siria, informează Mediafax.

Sistemul antiaerian S-400 este unul avansat și implică rachete de tip sol-aer, capabile să lovească cu precizie ţinte situate pe o rază de până 400 de kilometri.

Un purtător de cuvânt al Ambasadei Statelor Unite la Moscova a avertizat joi că mobilizarea sistemului S-400 "va complica şi mai mult o situaţie şi aşa complicată în spaţiul aerian al Siriei".

William Stevens a subliniat pentru Interfax că sistemul S-400 "nu face nimic în plus în lupta împotriva Statului Islamic (SI), având în vedere că ei (jihadiştii) nu au forţe aeriene".

Stevens a adăugat că Washingtonul aşteaptă ca Rusia să respecte memorandumul bilateral cu privire la siguranţa zborurilor în zona de operaţiuni militare.

În aceste condiții, președintele Turciei a declarat că va lua măsuri imediate, dacă un avion militar turc va fi doborât de Rusia, în spațiul aerian sirian.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.