Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un tir încărcat cu 24 de tone de azotat de amoniu a derapat și a ieșit de pe șosea, vineri, pe DN 1B, în județul Buzău, iar pompierii ajunși la fața locului au izolat zona, la ora transmiterii acestei știri intervenindu-se pentru transbordarea substanței din autovehiculul de mare tonaj în remorci, informează Mediafax.

Potrivit primelor informații furnizate de purtătotul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Buzău, Vasile Prahoveanu, un tir încărcat cu 24 de tone de azotat de amoniu depozitat în saci de câte 500 de kilograme a derapat și a ieșit în afara șoselei, pe DN 1B, în județul Buzău.

Autovehiculul de mare tonaj venea din Bulgaria și se îndrepta spre localitatea buzoiană Vintileanca, unde are sediul societatea la care trebuia să fie dus azotatul de amoniu.

La fața locului au fost ajuns pompierii cu mai multe autospeciale cu apă și spumă, dar și un echipaj SMURD.

"S-au luat primele măsuri ce se impun în astfel de situații, s-a izolat zona, s-au îndepărtat toate persoanele pe o distanță de 500 de metri, s-au deconectat bornele bateriei mașinii. Din tir nu sunt scurgeri de combustibil, astfel că la acest moment nu mai este niciun risc de explozie”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău.

La ora transmiterii acestei știri, se intervine pentru transbordarea azotatului de amoniu din autovehiculul de mare tonaj în remorci puse la dispoziție de societatatea beneficiară.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Buzău, Doinița Mihalache, circulația pe DN 1B, în zona producerii accidentului, a fost blocată aproximativ 30 de minute, în prezent traficul desfășurându-se în condiții normale.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.