Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Consiliul opoziţiei siriene ce speră să-l înlăture de la putere pe preşedintele Bashar al-Assad a declarat marţi că ar putea accepta o invitaţie la negocierile de pace de la Geneva, dar a adăugat că o decizie finală va fi luată miercuri, informează Reuters, potrivit Agerpres.

"Există un consens în cadrul Înaltului Comitet de a fi pozitiv în decizia" de a accepta, a declarat purtătorul de cuvânt Salim al-Murslat la canalul de ştiri arab Arabiya al-Hadath.
Comitetul a declarat în mod repetat că guvernul sirian şi aliaţii săi trebuie mai întâi să oprească bombardamentele şi să ridice blocadele zonelor asediate înainte ca opoziţia siriană să se alăture discuţiilor.

Naţiunile Unite au invitat guvernul Siriei şi opoziţia la negocieri, care au fost programate iniţial să înceapă luni, dar acum sunt stabilite pentru vineri, aminteşte Reuters.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.