Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Câştigul salarial mediu brut, în decembrie 2015, a fost de 2.930 de lei, cu 10,2% mai mult ca în luna noiembrie. Tot în decembrie, salariul mediu net s-a ridicat la 2.114 lei, în creştere cu 196 de lei faţă de luna precedentă.


Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS), cel mai mare salariu mediu net s-a înregistrat în cocserii şi rafinării, 5.633 de lei, iar cel mai mic salariu mediu s-a încasat în industria de hoteluri şi restaurante, 1.165 de lei.

Faţă de decembrie 2014, în decembrie 2015 , salariul mediu net a fost mai mare cu 13,3%, în timp ce indicele câştigului salarial real a fost de 114,4%.

Indicele câştigului salarial real a fost de 110,1% pentru luna decembrie 2015 faţă de luna precedentă. Faţă de luna octombrie 1990, indicele câştigului salarial real a fost de 159,4%, cu 14,6 puncte procentuale mai mare faţă de cel înregistrat în luna noiembrie 2015, mai informează INS.

Creşterile câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă s-au datorat acordării de prime ocazionale (inclusiv prime trimestriale, anuale sau pentru sărbători), drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi din alte fonduri (inclusiv tichete de masă şi tichete cadou), dar şi realizărilor de producţie ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte/proiecte), arată datele de la Statistică.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.