Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul Transporturilor a autorizat vineri construirea ecoductului km 57+710 pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva - sectorul A, valoarea totală a lucrărilor autorizate fiind de peste 17,5 milioane de lei, fără TVA, informează Ministerul Transporturilor într-un comunicat. Construcţia conţine două pasaje de tip "green bridge", două tuneluri şi trei viaducte prin intermediul cărora va fi permisă trecerea faunei de pe o parte pe alta a autostrăzii. Construcţia ecoductului este amplasată în interiorul ariei protejate Podişul Lipovei - Poiana Rusca, judeţul Hunedoara, pe teritoriul administrativ al comunei Lăpugiu de Jos. Pe lângă realizarea ecoductului, proiectul prevede şi executarea de lucrări la structura rutieră şi terasamentele aferente, mutări şi protejări ale instalaţiilor, precum şi lucrări de siguranţă a circulaţiei şi de protejare a mediului. Potrivit MT, acesta este cel de-al doilea ecoduct de tip "green bridge" care primeşte autorizaţia de construire pentru a asigura permeabilitatea mamiferelor mari.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

v Oare ce animale nu pot trece prin viaducte de le trebuie tunele. in natura dupa cum stiu eu nu prea au tunele. Oare viaductele sint "similare" ca cele de pe DN1, cu trepte?

2 iulie 2016 16:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.