Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După ce preşedintele PSRO, Mircea Geoană şi-a manifestat intenţia de a forma o alianţă electorală cu noua vedetă a politicii româneşti, Partidul România Unită, condus de Bogdan Diaconu, şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea şi-a adus brusc aminte de fostul lui şef de partid şi l-a cuprins un dor năprasnic de acesta.

Aşa că PSD negociază acum cu partidul lui Mircea Geoană, PSRO, o alianţă a celor două formaţiuni în vederea participării pe liste comune la alegerile parlamentare, au declarat pentru ADEVĂRUL surse politice. „PSD a început negocierile cu PSRO în vederea încheierii unei alianţe pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, au  sursele citate. De altfel, o primă reacţie a venit chiar din partea lui Liviu Dragnea. „PSRO poate să fie unul dintre aceste partide (n.r. - cu care să discutăm pentru o colaborare), dacă ne vom întâlni şi dacă vom găsi util că merită să facem această colaborare“, a declarat Dragnea, joi, lăsând să se înţeleagă că deja au început discuţiile cu Geoană.

Întrebat dacă îşi doreşte o revenire a lui Geoană în PSD, Dragnea a negat, anunţă ROMÂNIA LIBERĂ. „Am văzut declaraţiile lui Mircea Geoană. Mircea Geoană a spus nişte lucruri foarte interesante şi care mă fac să mă gândesc serios că o discuţie cu Mircea Geoană nu strică. O discuţie care sper să o realizăm zilele viitoare. Nu doresc nici eu, nu cred că-şi doreşte nici dumnealui (n.r. - o revenire în PSD). Mircea Geoană este preşedintele unui partid. Dar a spus lucruri importante pentru conjunctura politică actuală”, a mai spus Dragnea.

EVENIMENTUL ZILEI a aflat că preşedintele PSD negociază înfiinţarea unei alianţe electorale pentru alegerile parlamentare, pe lângă Partidul Social Românesc (PSRO), şi cu Partidul Naţional Democrat (PND) şi Partidul Ecologist Român (PER). Dragnea este dispus să îi acorde fiecăruia dintre cele trei partide câte unu-două locuri eligibile în Parlament pe lista PSD. Un eventual acord va însemna apariţia unei structuri similare cu fosta alianţă electorală PSD+PC. Planul social-democraţilor este să nu lase alte partide să se întărească printr-o alianţă cu cele trei mici partide. Liviu Dragnea vrea să împiedice astfel PRU şi PMP să treacă pragul electoral.

Condus de fostul lider PSD Mircea Geoană, PSRO a obţinut la alegerile locale 4 primari, 318 de consilieri locali şi 7 consilieri judeţeni. PND vine cu o zestre de 153 de consilieri locali şi 2 consilieri judeţeni şi este condus de către deputatul Daniel Fenechiu. Ecologiştii au obţinut la alegerile locale un primar, 210 consilieri locali şi 8 consilieri judeţeni. În total, cele trei partide mici au obţinut un scor politic de 1,16%.

În paralel cu planul lui Liviu Dragnea, constată GÂNDUL, Victor Ponta face lobby pentru PRU, spunând că formaţiunea ar putea obţine până la 10% din voturi la alegerile parlamentare. Însă preşedintele PSD, Liviu Dragnea, exclude orice fel de colaborare cu partidul condus de Bogdan Diaconu, motivând că social-democraţii nu vor să aibă niciun fel de relaţie cu un „partid naţionalist sau poate chiar extremist“. „Dumneavoastră chiar aţi luat în serios acea variantă? Este exclusă”, a spus liderul PSD. „Aşa cum PSD nu va putea intra într-un Guvern cu PNL (...) PSD nu poate intra într-un parteneriat de orice fel, cu atât mai puţin o alianţă de guvernare, cu PRU”, a asigurat Dragnea.

Senatorul Mircea Geoană a admis marţi că a discutat cu liderul PRU Bogdan Diaconu şi cu Sebastian Ghiţă şi spune că negocierile continuă pentru că „o coaliţie a partidelor mici poate reprezenta o soluţie, dar nu în orice condiţii“.

Comentând întâlnirea pe care a avut-o cu cei doi, Geoană a spus că „o discuţie nu înseamnă un acord, iar discuţiile viitoare cu toţi posibilii parteneri vor depinde de respectarea acestor condiţii şi valori“. Pe de altă parte, aminteşte ADEVĂRUL, Geoană şi cei din partidul său „au cochetat“ în ultimele luni şi cu liberalii, fiind în discuţie fuziunea cu aceştia prin absorbie, după ce în prealabil, fostul preşedinte al social-democraţilor semnase un protocol de colaborare postelectorală în primăvară.


Comentarii

ramon Pina isi vede sacii in caruta ,promite ,marea cu sarea ,iar dupa se DESCOTORICESTE,de cel ce ia intins mana .De fapt cred ca GIOANA,Ponta si altii au invatat ceva. NU-I DA DEGETUL,CAI ITI EA MANA CU TOTUL.

4 septembrie 2016 18:54

Jiji Mai Liviule, nu erai tu ala din spatele lui Gioana, cu o mimica care spunea totul, cand in exuberanta sa prosteasca ( vazandu-se presedinte), asta zice:"Mihaela dragostea mea"?

2 septembrie 2016 13:13

VULPEA ...stai dle. Dragnea, in banca ta, fara nici o alianta, mergeti singuri la scrutinul din 11 dec. Nu v-ati lecuit, mai PSD-ule, de aliante care au adus in Parlament - pe mana PSD-ului, javre si gunoaie pdl-eproase si pnl-eproase ?! PSD cu Ponta si Dragnea, atat.

2 septembrie 2016 10:11

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.