Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vicepreşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, joi, că Ministerul Finanţelor pregăteşte o echipă de negociatori pentru a contraca un împrumut, „al doilea ca mărime din istoria României” pentru ca ţara să nu se prăbuşească, afirmând că parteneri strategici discută la Davos despre „criza românească”.

Ca reactive, Ministerul Finanțelor a dat un comunicat în care a precizat că această informative este falsă.

„Ministerul Finanțelor Publice nu are în vedere contractarea niciunui împrumut de la organisme financiare internaționale sau de la un grup de bănci private, interne sau internaționale, în contextul unei situații de criză, asa cum fals s-a promovat în spațiul public.

În conformitate cu legislația privind datoria publică, MFP anunță în fiecare an programul indicativ de emisiuni de titluri de stat pe piața internă și externă pentru asigurarea necesităților de finanțare a deficitului bugetar și refinanțare a datoriei publice, operațiune realizată în fiecare an. În acest sens, Ministerul Finanțelor Publice a anunțat necesarul de finanțare pentru anul 2018 și instrumentele pe care intenționează să le utilizeze prin „Programul indicativ de emisiuni de titluri de stat aferent anului 2018. Potrivit programului indicativ, MFP intenționează finanțarea necesităților la nivel guvernamental prin utilizarea instrumentelor de piață (emisiuni de titluri de stat pe piața internă, emisiuni de euroobligațiuni), emisiuni de titluri de stat pentru populație și trageri aferente împrumuturilor contractate de la instituțiile financiare internaționale.

Totodată, Ministerul Finanțelor Publice beneficiază de un rating suveran la nivelul gradului investițional, acceptabil tuturor mediilor investiționale, din partea celor mai importante agenții internaționale de rating (Moody’s, Standard & Pooor’s și Fitch), cu o perspectivă stabilă.

De asemenea, România se situează la unul din cele mai scăzute niveluri ale datoriei publice din UE, plasându-se pe un onorabil loc 5 în acest clasament, din totalul de 28 de state UE”, se arată în comunicat.


Comentarii

Mîțu Cîțu De la alegerile din 2016, cand au luat-o eroic in mana, tot maimutoii din asazisa opozitie vestesc zilnic catastrofe, apocxalipse si ate nenorociri care- stiu ei! - se vor petrece in guvernarea PSD. Ba nu vor foi bani de pensii si salarii, ba se vor scumpi toate, ba vor scadea salariile datorita trecerii contributiilor sociale la angajati, ba va fi "macelarita" justitia si cate si mai cate. Acum, un individ cu nume si mutra caricaturale, "marele" finantist finantist al PNL, trambiteaza in piata publica marele secret pe care l-a aflat el direct del la Davos. Sariti, lumeee, ca ciuma rosie vrea sa faca cele mai mare imrumut, bla, bla!! Cu asa reprezentanti, PNL se va duce pulii de suflet, mai rau ca PNT-ul pe vremuri (alt "partid" de handicapati).

26 ianuarie 2018 8:16

Lute Daca Chitu asta minte ,nu e o informatie falsa si periculoasa ?,trebuie verificat clar si luat masuri ,e foarte grav si daca informatia e reala si si daca e falsa.Se sesiseaza cineva???

26 ianuarie 2018 6:53

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.