Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Apar efectele recursului compensatoriu, promovat fără ca ministrul Justiției Tudorel Toader să se opună. Şmecheria că nu el este de vină, ci guvernul Cioloş nu funcţionează. Cert este că asistăm la un val de infracţiuni comise de cei eliberaţi prin recursul compensatoriu, unele cu violenţă şi soldate cu victime omeneşti. Se consideră ministrul Toader autorul, cel puţin moral, al acestor infracţiuni şi crime?

După ce un tânăr din Mediaș a fost ucis de doi recidiviști eliberați în baza recursului compensatoriu, Tudorel Toader a explicat pe contul său de Facebook că răspunderea pentru această lege revine celor  care au initiat, celor care au avizat și celor care au validat respectiva lege. Astfel, legea a fost inițiată de Sorin Grindeanu care împreună cu Florin Iordache au trimis proiectul inițiat de Raluca Prună către Parlament, anunță EVENIMENTUL ZILEI.

Raluca Prună a replicat, menționând că proiectul initiat in timp ce era ministru a fost modificat în mod fundamental la Parlament. Prună susține că Tudorel Toader ar fi putut interveni asupra modificărilor făcute de Legislativ, precizând că „a da vina pe guvernul tehnocrat este numai o alta mârșăvie din lunga lista pe care istoria o va retine in dreptul lui Toader”. GÂNDUL afirmă că proiectul de lege inițiat de guvernul tehnocrat a fost modificat de parlamentari și astfel cele 3 zile câștig la 30 de zile efectuate în condiții necorespunzătoare au devenit 6 zile. Fostul ministru al Justiției, Raluca Prună l-a acuzat pe Toader că nu a susținut în Parlament proiectul inițial.

Conform site-ului Camerei Deputaților, citat de CURENTUL, amendamentul prin care s-a realizat modificarea a fost propus de deputații PSD, ALDE și UDMR din Comisia Juridică. În fotografie de la stânga spre dreapta: Nicolicea Eugen-PSD, Florea Oana-Consuela-PSD, Tănăsescu Alina-Elena-PSD, Cătăniciu Steluţa-Gustica-ALDE, Dunava Costel Neculai-PSD, Ambrus Izabella-Agnes-UDMR, Bălănescu Alexandru-PSD, Căruceru Aida-Cristina-PSD, Cosma Andreea-PSD, Iordache Florin-PSD, Macovei Silviu Nicu-PSD, Márton Árpád-Francisc-UDMR, Popa Mihai Valentin-PSD, Popa Ştefan-Ovidiu-PSD, Sitterli Ovidiu-Ioan-PSD.

Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, afirmă, într-o scrisoare deschisă, că ministrul Tudorel Toader „dezinformează în legătură cu recursul compensatoriu“. „Faţă de varianta iniţială au fost operate în procedură de urgenţă modificări de substanţă în Comisia Juridică de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor, fără ca reprezentantul Ministerului Justiţiei să formuleze obiecţii. Aceste modificări au denaturat semnificativ proiectul de act normative“, anunță ROMÂNIA LIBERĂ.

Deci, pe principiul ziua nu e ziuă, iar noaptea nu e noapte, PSD se șterge din nou la spate cu evidențele, în loc să ia măsuri de urgență. PSD a reacționat luni seară în scandalul crimei de la Mediaș susținând că autorul asasinatului nu a fost eliberat în baza legii recursului compensatoriu, dar actele oficiale dovedesc chiar asta: că asasinul a beneficiat de recursul comensatoriu, constată COTIDIANUL.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Justiţiei în perioada 19 octombrie 2017 - 23 noiembrie 2018, au fost eliberaţi în baza recursului compensatoriu peste 13.000 de deţinuţi. Dintre aceştia, 649 au revenit deja în închisori, comiţând 188 de crime, violuri şi tâlhării. Procesul eliberărilor în baza recursului compensatoriu va continua până în 2022.

Că actuala conducere a ţării duce Romania în prăpastie economică, este o realitate. Dar, susține ADEVĂRUL, să elibereze 13.000 de deţinuţi de drept comun, ajunşi în închisoare pentru crime, violuri şi care, la scurt timp de la eliberare, au comis acelaşi gen de infracţiuni, depăşeşte orice putere de înţelegere. Tudorel Toader şi actuala coaliţie au provocat şi provoacă traume îngrozitoare propriilor cetăţeni, sunt autorii morali ai crimelor şi violurilor din ultimele luni. Posibil au provocat drame şi celor care i-au votat, ceea ce îi vor face să se gândească de multe ori înainte de a pune votul în urnă.

Cetăţeanul român, lipsit de apărare, a ajuns să trăiască terorizat şi captiv în propria-i viaţă, în propria-i ţară, în propriul oraş, în propria-i casă, înconjurat, încercuit, de tot felul de minţi sinistre, înarmate cu prostie, cu aroganţă, cu egoism, lovindu-l cu piciorul, cu bâta, cu cuţitul ori cu pulanul, cu gazul lacrimogen, cu electroşocul şi cu cine mai ştie ce, la comanda miniştrilor, şefilor unor instituţii de forţă, a unor aleşi ai neamului, recte ”nişte legiuitori”, aruncându-l de la unul la altul, cu picioare în burtă şi în cap, rămas la cheremul criminalilor, tâlharilor şi violatorilor, eliberaţi cu miile din puşcării cu luni bune mai devreme - başca plătiţi convenabil, pentru suferinţa lor - întrucât n-a fost legal şi de acceptat traiul lor în patru metri pătraţi, alocat în penitenciare.

GÂNDUL i-ar întreba pe cei care, fie au gândit această lege - a compensării, în zile libere, pentru condiţii improprii de detenţie - în faza ei iniţială, fie pe cei care au reconstruit-o, în dezbaterile comisiilor parlamentare, ca pe o mană cerească (mai ales) în beneficiul condamnaţilor violenţi, adoptând amendamente ce dovedesc inconştienţă, morţilor, celor omorâţi de aceşti criminali dezaxaţi, le ajung cei doi metri pătraţi, de pe fundul gropii în care au fost băgaţi?

Alte articole pe același subiect


Comentarii

Indiferent cine a „iniţiat” legea recursului compensatoriu, nu contează. VINOVATUL e cel care o votează. Iar de votat n-a votat nici Cioloş, nici Raluca Prună, nici nimeni altcineva decât cei care au votat efectiv: parlamentari din PSD, ALDE, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale. Ei sunt COMPLICI la vieţile distruse, pentru că fără votul lor aceste nenorociri precum crima de la Mediaş, violuri, căsăpirea bătrânilor, a tinerelor etc., nu erau POSIBILE.

21 ianuarie 2019 8:58

Racnetul Carpatilor CREMENALU S-A LIBERAT DIN PUSCARIE IN BAZA UNEI SENTINTE DE INDEPLINIRE A FRACTIEI . NU DIN CAUZA DE RECURS COMPENSATORIU .

16 ianuarie 2019 12:41

mani-pulantul Manipulare, manipulare , de ....trei ori....MANIPULARE !!!

16 ianuarie 2019 12:39

ariciul A tine poporul in teroare e o modalitate de manipulare a maselor cunoscuta iar a elibera detinutii si criminalii care vor iubi sistemul asta de rahat isi vor duce cu mandrie la indeplinire menirea nici nu e greu.Multi prosti si rai,si puturosi.IMPUTITI.

16 ianuarie 2019 11:08

Dragnea-ti fute-n cur parintii ca sa dea pensii speciale securistilor Olguta PRM-ista a cazut si si-a rupt pi***. Mai v, caca--m-as in gura ta, nu trebuia eliberati puscariasii violenti. Nu cred ca exista fiinta mai imbecila decat tine. Oricine citeste ce scrii se scarbedte de moarte de PSD. Ar trebui sa-ti multumim.

16 ianuarie 2019 7:55

v Nu discut despre eliberarile "conditionate", dar daca fapta se petrecea dupa executarea intregii pedepse era altfel? Din datele publicate ulterior se pare ca cei doi si-au meritat soarta. Nu cred ca societatea isi permite sa tina inchise pe viata citiva violatori, tilhari si criminali citi avem. Probabil trebuie sa se aplice alte metode, care au dat rezultate in alte tari. Vad ca toti Ghiolbanistii care spuneau ca legileactuale sa nu fie schimbate, acuma spun ca nu sint bune. Oare cind au avut dreptate?

16 ianuarie 2019 1:12

Kuminecaturile Gemene, alias Ecce Kurrupt, alias Paulus Gaoz Rupt Ah, cat imi place s-o iau, s-o frec, sa-i sorb samanta dulce!

16 ianuarie 2019 0:50

Ecce Kurrupt, gaozar dragnist, ventilator cu cacat platit de ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti O vreau in anus, Acum! Am carnet rosu

15 ianuarie 2019 22:46

Bine, dar EURO-pushlamalele Pruna R. si Pizdoș Dacian Urinian - ei dece nu apar în poza de group?! Cu respect, Paulus

15 ianuarie 2019 22:38

Chiril Sa nu uitam Kurrupt, ca acest recurs compensatoriu il analizeaza si pronunta tot o instanta, care poate deecide ca ucigasii si violatorii SA NU BENEFICIEZE....... Adica tot magistratii au raspunderea!!!

15 ianuarie 2019 22:25

Ecce Kurrupt Întrebucerea ecce nu putem face cumva să fie bine... Nu poate Dr Kuru să dea o fugă până la morgă pas cu pas să rezolve problema? Cristian Homobuci ecce în libertate mulțumită rekursului obligatoriu, nu poate el să-i administreze tânărului injekția dătătoare de viață veșnică între buci? Cum putem oare să facem să aibă Inchiziția loc în închisori pentru toți nesimțiții care refuză să ia muie fie cu gura fie cu kuru de la dicktatorul mult iubit altfel, totodată fără să condamnăm întreaga țară la moarte eliberând ucigași calificați?

15 ianuarie 2019 21:13

Uta mai v tu esti chiar cretin ,pai tu stii ce varsta are Joianis si cand s-a incheiat razboiul,o tot tii cu idiotenia asta ,zii altele ca ai ce !!

15 ianuarie 2019 17:40

Lute Tot parasute cu salarii nesimtite si ce le afecteaza cu ceva ,nu doar ca vor avea pensii si mai mari.

15 ianuarie 2019 17:37

v Romanii merita sa fie violati, batuti, talhariti, injunghiati pt ca l-au vptat pe hitleristul Ghiolbanis presedinte! Ghiolbanis a fost ofiter nazist in tinerete.

15 ianuarie 2019 17:29

Ecce Kurrupt O vreau in anus, Acum! Am carnet rosu

15 ianuarie 2019 16:58

ALEXANDRU LAPUSNEANU IDIOTULE citeste articolul din Evenimentul zilei de astazi : MANIPULAREA josnică a unei tragedii. Cazul crimei de la Mediaș. Opinie de Dan Andronic

15 ianuarie 2019 16:33

@ALEXANDRU LAPUSNEANU - mizerie, rusine sa-ti fie. Mai scoate-ti naibii capul din Haznaua3 si uita-te in jur. Incearca sa-ti folosesti creierul, nu-l tine de pomana. Sau nu conteaza pe cat conteaza banii de postac PSD?

15 ianuarie 2019 14:56

ALEXANDRU LAPUSNEANU MANIPULARE! Astazi EVENIMENTUL ZILEI prezinta adevarul in cazul criminalului de la Medias! NU A FOST PUS IN LIBERTATE IN BAZA RECURSULUI COMPENSATORIU! Criminalul a fost pus in libertate in baza legislatiei penale care prevede ca la trecerea unei fractii de 3/4 din pedeapsa, in baza comportamentului pe timpul detentiei si a zilelor rezultate in urma muncii prestate pe timpul detentiei, detinutul poate fi eliberat de catre instanta la propunerea Comisiei penitenciare! Care este interesul urmarit de manipulatori? CATA MIZERIE! RUSINE, RUSINE SA VA FIE!

15 ianuarie 2019 12:11

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.