Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Se rupe coaliția. Șeful PSD nu mai are scăpare. Este un cutremur imens pe scena politică ceea ce va duce la o situație alarmantă pentru putere. Nu va mai avea majoritate în Parlament, iar legile nu vor mai putea trece fără negocieri extrem de dure. UDMR a rupt protocolul de colaborare parlamentară cu PSD-ALDE. Liderii Uniunii sunt nemulțumiți că înțelegeri punctuale nu au fost îndeplinite, iar colaborarea cu social-democrații a nemulțumit comunitatea, afectând potențialul electoral al UDMR în mod serios, afirmă CAPITAL.

Liderii UDMR s-au reunit într-o şedinţă de urgenţă pentru a rupe protocolul de colaborare parlamentară cu PSD. Pretextul: scandalul mormintelor din Valea Uzului. Motivul real: nemulţumirea electoratului maghiar faţă de colaborarea UDMR-PSD, partid grav afectat de încercările lui Liviu Dragnea de a scăpa de Justiţie. Potrivit unor surse politice, citate de COTIDIANUL, există mari şanse ca UDMR să nu treacă pragul electoral.

Potrivit sondajelor comandate de UDMR, formaţiunea maghiară abia atinge pragul de 4%. Numai o mobilizare pe ultima sută de metri i-ar scoate pe maghiarii nemulţumiţi la urne. Surse din conducerea partidului au explicat pentru ADEVĂRUL că liderii UDMR au primit foarte multe mesaje critice din partea electoratului despre colaborarea cu PSD şi în special cu Liviu Dragnea. Astfel, Kelemen Hunor încearcă să salveze situaţia printr-o mişcare de imagine: ruperea protocolului cu PSD cu două zile înainte de scrutin.

Totuşi, pentru a se despărţi în condiţii amiabile de PSD, cu care a avurt o relaţie foarte bună în ultimii doi ani şi jumătate, Kelemen Hunor a găsit pretextul scandalului din Valea Uzului. UDMR reclamă existenţa unei duble măsuri a autorităţilor române în scandalul cimitirului. Mai precis, liderii maghiari sunt nemulţumiţi că autorităţile judiciare nu au declanşat cercetări şi faţă de decizia Primăriei Dărmăneşti de a amplasa crucile eroilor români pe locul în care UDMR susţine că ar exista rămăşiţele militarilor maghiari, arată HOTNEWS.

Așa că liderul UDMR Kelemen Hunor a anunţat că protocolul de colaborare u PSD a rămas fără obiect din cauza Guvernului, arată GÂNDUL. „Considerăm atitudinea Guvernului ca fiind inacceptabilă atât din punct de vedere etnic, moral, cât şi politic. Solicităm Guvernului să înlăture construcţiile amplasate ilegal în cimitirul din Valea Uzului şi să demareze cercetările din oficiu privind abuzurile primarului din Dărmăneşti şi ale celorlalţi autori care au contribuit la escaladarea tensiunilor.

Luând toate acestea în considerare, începând de astăzi UDMR nu va susţine nici o iniţiativă sau măsură a Guvernului. Până la soluţionarea situaţiei cimitirului din Valea Uzului, protocolul de colaborare între UDMR şi coaliţia PSD-ALDE rămâne fără obiect“.

Distanțarea UDMR de PSD-ALDE lasă Coaliția de guvernare cu o majoritate foarte fragilă. Astfel, aceasta se poate baza pe 239 de voturi, cu cinci în plus față de cele 234 câte are nevoie. Conform practicii parlamentare, amintește ROMÂNIA LIBERĂ, majoritatea deputaților Minorităților (17 mandate) votează alături de PSD-ALDE. Astfel, dacă toți parlamentarii se prezintă la muncă PSD-ALDE-Minorități are avea o majoritate de 256 voturi.

Practic, constată NAȚIONAL, UDMR  face ce a făcut din totdeauna. Strânge cu ușa pe oricine îi iese în cale, nerușinându-se chiar să duca totul la stadiul de șantaj pe față. În același timp, e și o tactică a UDMR ca în funcție de rezultat și schimbări să fie deschiși la orice alianță. Protocolul e suspendat și, prin urmare, sunt deschiși la orice reconfigurare a Parlamentului.


Comentarii

Ecce Kurrupt Am oferit sex anal gratuit votantilor psd. Degeaba...

27 mai 2019 8:09

Ecce Cur Rupt, găozar plătit si sodomizat de Șerban Nicolae O vreau în anus. Acum!

25 mai 2019 8:16

Vasile Nu credeți că a venit timpul că acești iredentiști sa nu mai intre în parlament? Prezentativa la vot dacă vreți să nu mai auziți de UDMR. Prin prezența masivă UDMR nu mai atinge pragul electoral de 5% ,simplu nu?

24 mai 2019 22:51

Vasile Nu credeți că a venit timpul că acești iredentiști sa nu mai intre în parlament? Prezentativa la vot dacă vreți să nu mai auziți de UDMR. Prin prezența masivă UDMR nu mai atinge pragul electoral de 5% ,simplu nu?

24 mai 2019 22:51

Kuminecăturile Gemene Adică carevasăzică ce ascunde analistul neprihănit între buci? Cârnațul lui Klaussfinkter Wurst Johannis. #înbucișîtu

24 mai 2019 19:24

Ecce Kurrupt Noi analiștii facem orice numai să nu-și scoată Klaussfinkter Wurst Johannis cârnațul dintre bucile noastre. Îi împingem pe unguri la înaintare pe prima pagină a fiecărei publicații din dotare. Îi asmuțim pe bozgorii drakului împotriva PZDacilor să se rupă bestiile între ele. Așa ne înkurajează pe noi kuriștii în fiecare dimineață în ședința de redacție... Noi specimenele Homo Superior ecce uniți nu glumă, când strângem hora călcăm totul în picioare. Muie PZDacilor!

24 mai 2019 18:37

ungureanu ardelean Pai...ungurilor li s-a cam apropiat funia de par ! Ei cred (iar io sunt sigur !) ca nu vor trece pragul de 5%, drept pt care accelereaza pe linia "dreapta" a nationalismului iredentist ! Da-de, da-de.... poate pot sa mobilizeze la vot mai multi maghiari !

24 mai 2019 17:53

P$D: distrugem tara, facem orice, numai să-l scăpăm pe Dragnea de pușcărie Muie P$D!

24 mai 2019 17:38

Lute Aceasta organizatie de curve a mobilizat pana si mortii ,rusine sa nu-i lasati in pace !!Acest repetent infricosat e in stare sa dea si Romania toata pentru avantajele lui si a restului de javre !!

24 mai 2019 15:15

Ofițer al Armatei Romăne (în rezevă) Nu m-ar mira ca Grăsuțul Ministru de Război, cel ce ca un adevărat ^PATRIOT PSD-ist^ a stopat armata romănă să participe la festivitatea de Reamplasare a Statuiei Regelui Ferdinand Reîntregitorul la Oradea pe soclul unde Hortiștii Unguri la 1940 (după Dictatul de la Viena) l-au dat jos (că tot a fost Centenarul recent) să pună Armata romănă să deshumeze rămășițele soldaților romăni căzuți eroic în 1916-1919 din Cimitirul de la Valea Uzului și să-i mute undeva aiurea la Dărmănești....Și totul la ordinul unui alt mare ^PATRIOT^ Dragnea ce a dat UDMR-ului pînă acum tot ce maghiarii și-au dorit....Că parcă dădea de la mă-sa de acasă !...Borăște afară din ei PATRIOTISMUL DIN PSD-iștii AȘTIA....SE DUC ^PATRIOȚI ÎN EUROPA^ dar în Romănia ^SUNT PATRI-HOȚI ȘI TRĂDĂTORI DE NEAM ȘI ȚARĂ^....P.S. Mă așteptam de la Generalul de Armată CIUCĂ (cel înjosit mișelește de PSD-ism) să aibă onoarea militară să mai i se opună Căcățoiului de Ministru de Război, cel fără nici o zi de instrucție în Armată....

24 mai 2019 12:09

Soroșistu,#Rezistacu,Securistu,Masonu.din Statu Paralel...și cum o mai vrea Dragnea să-mi zică MADAM DĂNCILĂ, DACĂ DRAGNEA NU INTRĂ LUNI 27 Mai LA PUȘCĂRIE ÎȚI V-A RUPE GÎTUL !.... Ca lui Grindeanu și Tudose...Deja ți-a dat Cartonaș Galben !....Așa că Dragi Romăni vedeți cît de importante sunt aceste Alegeri si acest Referendum....Mergeți și votați căci pînă și cele 5 Judecătoare de la ÎCCJ de la Apelul lui Dragnea așteaptă verdictul votului de frică să nu-și piardă PENSIA SPECIALĂ....Că aici le ^lovește^ Codrin Ștefănescu și Gașca lui de Interlopi Mafioți....La PENSIA SPECIALĂ.....Cei ce produc mulți bani la Bugetul țării ARDELENII, BĂNĂȚENII, BIHORENII, BUCUREȘTENII, MARAMUREȘENII.....MERGEȚI ȘI VOTAȚI ....SĂ NU VĂ MAI DIJMUIASCĂ DRAGNEA BANII....SĂ VĂ TAIE BUGETELE MARILOR ORAȘE ȘI SĂ DEA LA SUBVENȚIA PARTIDELOR, LA PENSII SPECIALE, SALARII NESIMȚITE, AUTOSTRADA ^SUDULUI^ (adica București-Alexandria....) iar Dăncilă să-și facă pod peste Dunăre la Zimnicea...CEI ACTIVI CU JOBURI CHINUITOARE NU LĂSAȚI ASISTAȚII SOCIALI ȘI PENSIONARII SĂ VĂ HOTĂRASCĂ SOARTA.......MERGEȚI ȘI APĂRAȚI-VĂ MUNCA ȘI SUDOAREA MUNCII VOASTRE DE HOȚII Mitici RĂGĂȚENI....

24 mai 2019 11:42

Ai nostri ca brazii ! Cand corabia se scufunda, sobolanii o parasesc.Se vor lipi repede la coalitia care va iesi dupa alegeri , avand in vedere ca tembelii,pardon,"patriotii" aflati acum in opozitie isi vor schimba urgent parerea despre aceasta formatie toxica si vor dansa un ceardas dracesc.Ma tot intreb , daca nu ar exista aceasta banda iredentista, pe nume UDMR, cu cine s-ar mai alia "marii patrioti" din partidele romanesti pentru a roade osul puterii ?

24 mai 2019 11:41

ovidiu Kurvele de la udmr vor sa para cinstite acum inainte de alegeri ,dar romanii si ungurii nu uita porcariile facute de alesul lor in justitie. Au si ei un Ciordache , cu numele de Arpad , un kakat de om ca si altii din aceeasi komisie.

24 mai 2019 7:41

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.