Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Recomandarea mult mediatizată, de a se bea cel puțin doi litri de apă pe zi, pare că nu este obligatorie. Datele sugerează că un aport de apă cuprins între 30 și 40 de mililitri de apă pe zi e suficient pentru o hidratare corespunzătoare a unui organism activ, este de părere nutriționistul Lygia Alexandrescu, citat de Mediafax.

„Apa constituie între 55 și 70% din masa noastră corporală, iar organismul uman necesită o cantitate suficientă de apă pentru a supraviețui și pentru a menține echilibrul în toate procesele vitale. Bineînțeles, apa este esențială și ajută la procesele de digestie, asimilare de nutrienți, eliminare de toxine din organism. În decursul a 24 de ore, organismul consumă peste 200 de mililitri de apă numai pentru procesul de respirație. De asemenea, prin transpirație se pierd cele mai însemnate cantități de apă. Și de accea apa trebuie să fie înlocuită, altfel există riscul deshidratării„, spune Lygia Alexandrescu.

Specialistul avertizează însă că senzația de sete și necesarul real de lichide, care trebuie consumate, nu se sincronizează.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.