Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Siria a doborât "în mod intenţionat" avionul de vânătoare turc cu o rachetă, nu cu un tun de artilerie antiaeriană, cum susţine Damascul, acuză vicepremierul turc Bülent Arinç, citat de AFP, potrivit Mediafax.

"Nu există niciun dubiu că sirienii au atacat intenţionat avionul nostru în spaţiul aerian internaţional. Potrivit datelor pe care le avem, avionul a fost atins de o rachetă cu ghidare laser sau cu detecţie termică", a declarat Arinç.

"Să ataci un avion în această manieră, fără un avertisment prealabil, este o acţiune ostilă la cel mai înalt nivel", a menţionat Arinç, în timpul unei conferinţe de presă organizată cu ocazia unui consiliu al miniştrilor.

Siria a doborât vineri un avion militar turc care, conform Damascului, ar fi pătruns în spaţiul aerian sirian. Turcia susţine însă că aparatul a fost doborât în spaţiul aerian internaţional.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.