Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Uniunea Europeană a îndemnat Statele Unite să relaxeze sancțiunile impuse Iranului și să aprobe ajutor economic pentru a ajuta regimul de la Teheran să combată epidemia coronavirus, dar cererile sale au fost respinse, a anunțat miercuri șeful diplomației UE, potrivit Reuters.

Josep Borrell, Înaltulul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate a declarat că Statele Unite împiedică Fondul Monetar Internațional să ajute Iranul, țara din Orientul Mijlociu cea mai afectată de pandemia COVID-19, adăugând că regretă poziția Washingtonului.

„Am susținut pentru început o relaxare a sancțiunilor iar apoi aprobarea cererii Iranului pentru ajutor financiar de la Fondul Monetar Internațional”, a afirmat șeful diplomației europene într-o conferință de presă virtuală ce a avut loc după o videoconferință cu miniștrii de externe ai țărilor membre UE.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.