Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul Educaţiei a decis ca elevii să nu mai revină în bănci în acest an şcolar, însă Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională ar trebui în continuare să fie susţinute, cu măsuri speciale de siguranţă. Decizia ministrului Anisie este puternic contestată de medicul Adina Alberts.

Adina Alberts spune că ministrul Educaţiei i-a îngropat în bezna de acasă pe copiii din mediile defavorizate, care de-abia pot pune mâna pe manuale şi creioane, nici vorbă de tablete şi internet. Mai mult medicul critică ideea ca elevii să susţină examenele, chiar şi în condiţiile speciale de siguranţă dorite de Minister. Ar trebui luat exemplul Olandei şi Franţei, care au anulat aceste examene în formă fizică şi au adoptat alte măsuri.

„Dacă pentru majoritatea copiilor, reluarea cursurilor ar putea fi un pericol pentru sănătatea lor, de ce să tratăm diferit și să-i discriminăm pe cei din clasa a VIII-a și respectiv a XII-a?!”, se întreabă Adina Alberts la finalul postării sale de pe Facebook.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.