Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Medicul Mihai Craiu spune că, deși rata de transmitere a coronavirusului în rândul copiilor este mai mică, totuși, la școală, păstrarea distanței sociale este o măsură dificil de respectat.

"Din punct de vedere medical, copiii au o susceptibilitate mai mică privind infecția la noul coronavirus. Există dovezi că probabilitatea ca un copil să se infecteze în aceleași condiții de contact e de trei ori mai mică decât a unui adult. De aceea există un gram de optimism. Deci vârsta este un factor de risc, cu cât este mai înaintată cu atât riscul este mai mare. Deci nu de copii îmi este frică. Ei pot să fie purtători", a explicat medicul pediatru, potrivit gandul.ro.

"Vorbitul tare, la un metru și jumătate sau mai mult, nu este foarte sigur, mai ales dacă nu purtăm mască, iar copiii nu stau departe unul de celălalt, stau foarte aproape. La școală s-a observat că problema cea mai mare este pauza. Acolo sunt cele mai multe contacte de la distanță mică. Trebuie urmărite exemple din țări asiatice.

Există exemplul țărilor nordice unde s-au protestat pe marginea deschiderii școlilor. Ar trebui ascultați experții epidemiologi", a precizat dr. Mihai Craiu.


Bilanțul crește la 898 decese de COVID
Numai astăzi, au fost raportate încă 10 decese de COVID-19, bilanţul total al morţilor ajungând la 898 de persoane.

Medicii spun că perioada de incubaţie a virusului este de circa 14 zile, astfel că numărul cazurilor de coronavirus de la Paşte se vede după aproximativ două săptămâni.

Iata evoluţia cazurilor din ultimele zile:

Luni - 349 cazuri noi

Marţi - 325 cazuri noi

Miercuri - 270 cazuri noi

Joi - 392 cazuri noi

Vineri - 300 cazuri noi

Bilanţ COVID în România
În România sunt confirmate până vineri, 14.811 de cazuri de coronavirus. Un număr de 6.423 de români s-au vindecat și alți 898 au murit din cauza virusului, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

La ATI, în acest moment, sunt internați 232 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.382 de persoane.

Alte 20.989 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Alertă: Cazurile COVID se înmulţesc, oamenii nu au respectat măsurile de Paşte
Numărul îmbolnăvirilor de coronavirus a crescut, pentru că unii români au încălcat restricţiile în perioada Sărbătorilor de Paşte, a spus directorul medical al Spitalului Victor Babeş din Timişoara, la Antena 3.

"Am sesizat la 10-12 zile după ce s-au terminat Sărbătorile Pascale, o creştere a numărului de internări şi a numărului de pacienţi pozitivi, efectiv clastre familiale care s-au internat dintr-o dată.

Mi-am dat seama că izolarea, distanţarea fizică şi aceste măsuri de carantinare nu s-au respectat, ca să evităm lanţuri epidemiologice familiale, nu s-a ţinut cont de ele", a atras atenţia dr. Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului Victor Babeş din Timişoara, într-o intervenţie la Antena 3.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.