Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mai multe oficialităţi americane au în vedere Polonia ca viitoare gazdă a arsenalului nuclear al SUA în Europa, după ce social-democraţii germani au redeschis dezbaterea despre ţara care ar trebui să rămână sub umbrela protectoare a Washingtonului. Ultimele evoluţii au nemulţumit însă Rusia, puternicul vecin al Poloniei, comentează euractiv.com.

Germania trebuie „să excludă staţionarea armelor nucleare ale SUA în viitor”, a susţinut la începutul lunii mai liderul grupului social-democrat din Bundestag, Rolf Mützenich, ceea ce a atras reacţii dure din partea partenerilor conservatori din coaliţia guvernamentală de la Berlin şi a ministrului de externe german Heiko Maas.

Poziţia lui Mützenich a fost susţinută de mai mulţi lideri ai Partidului Social-Democrat german (SPD), care văd în abordarea pacifistă o posibilă carte câştigătoare în perspectiva alegerilor parlamentare de anul viitor. SPD se opune, de asemenea, achiziţionării de avioane americane F-18 capabile să transporte focoase nucleare.

Integral pe UniversulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.