Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

E greu de spus care este cel mai sfânt loc de pe Glob, însă, cu toate acestea, titulatura a fost primită de o biserică din Katskhi Pillar, o așezare aflată în apropierea localității georgiene Chiatura.

Menționăm că mănăstirea Katskhi Pillar se află situată pe o stâncă suspendată, la 40 de metri deasupra solului și este, de altfel, una dintre cel mai greu accesibile din lume. Credincioșii care au curajul să urce pe stâncă pentru a vizita biserica ”făcătoare de minuni” trebuie să urce ”scara spre Rai”. Este vorba despre o cale de acces extrem de periculoasă și rudimentară, care se poate rupe în orice moment. De menționat este și faptul că construcția de pe stâncă este accesibilă doar bărbaților, femeile neavând voie să meargă acolo.

Prima construcție a unui loc de cult aici datează, cel mai probabil, din secolul al V-lea, iar mănăstirea de azi a fost construită în secolul al VIIIl-ea.

Integral pe Playtech ImpactComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.