Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

2,3 milioane de români cu venituri mici vor beneficia de măşti gratuite din partea statului. În total, 1.150.000.000 lei au fost tocați netransparent de către societatea de stat Unifarm în perioada pandemiei.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunțat joi, după şedinţa de Guvern, că 2,3 milioane de români cu venituri mici vor beneficia de măşti gratuite din partea statului. Potrivit ministrului, sunt luați în calcul beneficiarii de ajutor social dar și pensionari, cel puțin anumite categorii dintre ei, anunță EVENIMENTUL ZILEI. „Persoanele care vor primi în mod gratuit măştile de protecţie sunt prsoane beneficiare de ajutor social, persoanele beneficiare de alocaţii pentru susţinerea familiei, pensionarii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv, dar şi persoanele încadrate în grad de handicap.

Se acordă 50 de măşti de protecţie pentru fiecare petrsoană, pentru o perioadă de 2 luni. În 3 zile de la aprobarea ordonanţei, autorităţile locale vor trebuie să identifice şi să trimită listele cu persoanele care vor primi măştile”,, a declarat ministrul Sănătăţii.

Premierul Ludovic Orban susține că, din cauza modificărilor făcute în Parlament la Hotărârea de Guvern privind starea de alertă, este posibil să fie întârziată distribuirea măştilor de protecţie pentru persoanele vulnerabile. În plus, remarcă REALITATEA, ministrul Sănătății nu va putea demite directorii de spitale pe care îi consideră ineficienți în lupta cu pandemia.

"Din dorinta de a apăra directorii puși de baronii PSD sau de primarii PSD, pe criterii politice, mulți dintre ei, incompetenți, din dorința de a menține aceste conduceri ale spitalelor, practic Ministerul Sănătății și ministrul Sănătății a fost lipsit de pârghia de a asigura o situație de management într-o siutație în care într-un spital nu se respectă regulile", a mai spus Orban.

Bugetul alocat pentru achiziția de măști gratuite pentru populație este de 230 de milioane de lei și va fi alocat din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului, anunță ADEVĂRUL. Iniţial, conform proiectului iniţiat de Guvernul PNL, bugetul alocat Ministerului Muncii din Fondul de Rezervă bugetară era de puţin peste 59 de milioane de lei, iar numărul beneficiarilor ar fi fost de 900.000 de persoane.

Potrivit declaraţiilor premierului Ludovic Orban, făcute înaintea şedinţei de guvern, în urma modificărilor aduse stării de alertă în Parlament de către PSD, bugetul ar fi trebuit să fie de 150 de milioane de lei, adică de 2,5 ori mai mare decât cel alocat de PNL, iar numărul beneficiarilor ar fi fost de 1,1 milioane de persoane vulnerabile. După cum se vede, în forma finală s-a ajuns la un necesar de 230 de milioane de lei, pentru un număr de 2,3 milioane de persoane, care ar beneficia de câte 50 de măşti, pentru o perioadă de două luni.

Pe de altă parte, compania de stat Unifarm SA a primit 235 de milioane de euro pentru a cumpăra în regim de urgență medicamente și materiale sanitare necesare luptei cu pandemia de COVID-19. Achizițiile companiei sunt ținute la secret atât de Unifarm, cât și de Ministerul Sănătății, susține NEWSWEEK. Controversatul Adrian Ionel a fost numit în 2012 pentru prima dată la șefia companiei Unifarm, din subordinea Ministerului Sănătății, de către premierul Victor Ponta.

Care, în acea perioadă, își asumase și mandatul de ministru interimar la Sănătate. În 2017, numele lui Adrian Ionel a apărut într-un raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătății conform căruia ar fi favorizat unele firme și ar fi produs pierderi generate de achiziția unor vaccinuri expirate.

Cu toate acestea, Adrian Ionel a primit de la Guven nu mai puțin de 1,15 miliarde lei, adică 235 milioane euro. Din acești bani, Unifarm a achiziționat măști și combinezoane din China și Turcia, chiar și de la firme cu conexiuni în lumea interlopă.


Comentarii

ariciul Ba duuute ma si lasa lumea asta nacajita in pace si dale botnite celor cu bani cum faceti de obicei.Ba mai mult ,datile ajutor de mancare si bani celor care stau pe gramezile de bani{mancare ieftina la Cotroceni ,subventii pentru tot felul de chestii in agricultura ,Motorina,calamitati ,grindine secete zapezi si inondatii,lacuste si alti daunatori}Datile ma fermierilor cu mii de animale,lu Adrian Nastase pentru gainile lui,lasatii ma pe nacajiti ca nu au nevoie de pomenile voastre,va spun eu ca astia muncesc ma si traiesc asa cum pot ,cat pot,Sunteti peeenibili,de nesimtiti si de rai.Ati distrus tara asta facanduva ca faceti ceva.faceti rahatul pr

22 mai 2020 8:21

@ 22 mai 2020 3:43 @ nene Paulus, mai securist ca tine și mai poponar la minte ca tine mai rar. Pe mine nu mă-nteresează moaca ăstuia, experiența de viață m-a învățat că nu moaca e importantă ca și criteriu de apreciere a individului în particular. Lasă tu chinurile mele așa-zis forțate, mai bine te-ai preocupa de realitate așa cum e ea, nu aia prezentată atât de fantasmagoric și stalinist de nen-tu Cornel Nistorescu, sluga securității ceaușiste, slugă dovedită, nu basmele înșirate de tine, care povești n-au nici măcar un farmec cât de cât. Cât despre moaca ta de retardat mi-o imaginez ca pe un muian patibular numai bun de speriat fasciștii sau staliniștii de teapa ta dubioasă, sărmane slugoi comunistoid răsuflat. Tu n-ai nici măcar un profil la muian a la Adrian Năstase, că Bombo, are o moacă dulceagă, numai bună pentru servit muie cu ghiotura, în rest, Bombo al tău e mult mai ghiftuit de pe urma statului român decât mulți alții, iar nea Werner face față slujbei în care l-a pus pulimea lui Năstase în urma votului, că Adrian și-a dat ouăle la numărat pulimii, care pulime nu l-a iertat, d-aia a făcut încă două facultăți după gratii, ca să aibă doctorate suplimentare și de la ocnă. Muie! Muie PSD!

22 mai 2020 6:09

@Vărănelule, uită-te la mutra de psihopat chinuit a ministrului Neluțu din Adâncata de Huși și-ți poți face o idee despre moaca ta de idiot care chinuiește stilistic limba română numai pentru a-și putea devărsa prea plinul urii, prostiei și frustrărilor sale! Un nedemn Sancho Panza securist al ghiftuitului Ghiolbannis pe seama românilor.

22 mai 2020 3:43

Varanul Se dă muie gratis, dar numai PSD-ului, că merită. Lia Olguța Vasilescu e singura din PSD care va primi muie numai în tramvai, că numai ea e singurul ministru român din toate timpurile care a băgat munca în tramvai, sau tramvaiul în muncă, unde mai punem faptul că a făcut asta în franceză. Olguța după ce a martelat limba engleză la UE în plen, a preschimbat munca în tramvai, că deh, așa e moda în UE, ca-n Maroc și Pakistan, cum declara foarte blond tot la UE, Viorica Vasilica Dăncilă, care nu mai e prim-ministru la nimic. Între timp, Eugen Nicolicea îi dă muie din abundeță lui Șerban Nicolae, dar o face într-un scop nobil, vrea să-i îndrepte curul vorbitor al lui Șerban Nicolae, pardon, gura, dar tot un cur e la urma urmei, că Șerban are muia strâmbă, el a luat multă muie înainte de la Liviu Dragnea și are experiență căcălău în acest domeniu vast teleormănean cu sediul la Belina. Muia gratis luată de PSD vindecă și de corona-virus, că e anti-oxidantă, deh, mană cerească ce să mai vorbim? Muie PSD!

22 mai 2020 2:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.