Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cu o rată mai mică sau mai mare de succes în lupta cu COVID, guvernele lumii au început să relaxeze restricțiile și să deschidă robinetul economic. Repornirea este importantă pentru reducerea daunelor produse de pandemie. Însă repornire nu înseamnă automat salvarea economiei. Un element greu de controlat poate influența parcursul acesteia în bine sau rău: frica oamenilor de virus.

Redeschiderea este un pas important, însă chiar dacă totul este deschis – restaurante, magazine, hoteluri – economia nu-și va reveni până când oamenii nu se vor simți în siguranță ca să-și continue netulburați viețile, notează Business Insider. Nu este o opinie, date concrete arată acest lucru.
Puterea distructivă a fricii

Economiștii Bank of America scriau săptămâna trecută că frânarea economiei a fost produsă în cea mai mare parte de izolarea voluntară a oamenilor, nu de închiderile ordonate de stat.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.