Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Libertatea a intrat în posesia unui contract-standard, în baza căruia zeci de români au plecat în aprilie să lucreze timp de trei luni la o fermă de sparanghel din landul Bavaria, Germania. Ziarul a consultat doi specialiști în dreptul muncii, pentru a analiza clauzele angajamentului.

Aceștia au dezvăluit ”capcanele” la care muncitorii trebuie să fie atenți când semnează, referitoare la salariu, timpul de lucru, pauzele de muncă, orele suplimentare, concediu de odihnă, dar și la alte drepturi care li se cuvin.

Foarte mulți muncitori sezonieri români plecați la cules de sparanghel și la alte munci agricole în Germania, în plină criză de coronavirus, acuză că patronii fermelor îi exploatează și nu le plătesc salariile stipulate în contracte. Iată ce spun experții referindu-se punctual la contractul prezentat de Libertatea.

Contractul este făcut în avantajul angajatorului, la limita legii. Nu-l putem cataloga a fi în totalitate ilegal.

”Am observat necorespunderi”, spune și Dana Dunel-Stancu, avocată cu experiență în egalitatea de șanse și de tratament în relațiile de muncă.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.