Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Apar în spaţiul public informaţii despre posibilă schimbare a trei miniştri din guvernul Orban, printre care şi ministrul Educaţiei, Monica Anisie. Ar fi necesară o astfel de schimbare? Am scris de multe ori despre lipsa de reforme în sistemul nostru de învăţământ, atât în preuniversitar cât şi în universitar. Fără niciun ecou, mă mir că mai am răbdare să mă aplec asupra problemelor din educaţie.

Criza adusă de pandemie a subliniat, o dată în plus, absenţa dorinţei şi/sau a putinţei de a schimba şi reforma sistemul nostru de învăţământ.

Şcoala închisă din martie

Riscul îmbolnăvirii şi transmiterii virusului la părinţi şi bunici a dus la închiderea şcolilor în 10 martie. Profesorii n-au avut ceva de pierdut. Ba dimpotrivă. Au primit salariile integral, chiar dacă au stat acasă. Iluziile cu şcoala online au fost demontate între timp. Principala cauză: din triada predare-invatare-evaluare a lipsit exact cea mai importantă, evaluarea. Fără un feedback permanent, şi reglaje fine ale proceselor, nu avem progres şcolar al elevilor.

Integral pe AdevărulComentarii

Hai să vorbim ca să vorbim, ce? Mda! Tanti ministresa trebe schimbată, au grohăit niște anonimi, că sărmana n-a gestionat gestionarea molimei, că pandemie e un cuvânt strict al limbii engleze.Păi, măi amărâților, ia faceți bine și cercetați puțin presa din lumea asta, așa veți vedea și voi că-n alte state mult mai dezvoltate, treburile au mers mai rău, iar acolo școlile s-au anulat pentru anul de studiu în curs. În România s-a instaurat moda aia tâmpă, trebe remaniat guvernoiul, că niște amărășteni rebeli și nedeștepți așa cred ei că trebuie făcut. Oare așa să fie?

24 mai 2020 2:39

v Toti incearca "reformarea" invatamintului. Poate este necesar, dar socitatile "nereformate" au dat oameni ca Voltaire, ca Einsteint, Eminescu, Enescu si altii, iar multi dintre absolventil din generatiile trecute (cind scoala era obligatorie), nu stiu in ce tara sint, care este capitala si multe alte lucruri invatate in scoala

23 mai 2020 16:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.