Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt la Patriarhiei Române, spune că decizia ÎPS Teodosie de a face slujbă de Înviere în această noapte aparține doar Arhiepiscopiei Tomisului.

Decizia Arhiepiscopiei Tomisului de a oficia în această noapte slujba de Înviere și de a oferi credincioşilor Lumina Învierii, la fel ca în noaptea de Paşti, este luată exclusiv în virtutea principiului autonomiei eparhiale şi asumată integral doar de ierarh şi de acest for bisericesc local, afirmă purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Integral pe Libertatea


Alte articole pe același subiect


Comentarii

Paiu Cristian Nu ati inteles cum trebuie.IPS Teodosie a repetat slujba din noaptea de Inviere ca sa fie egala si impreuna cu crestinii.Bine mi-ar pare ca anul urmator sa se oficieze de doua ori in fiecare duminica si sarbatoare Sfanta Liturghie,iar anafora sa se binecuvinteze o parte in prima Sfanta Liturghie si o alta parte in cea de-a doua Sfanta Liturghie.Spun asta,ca si noi crestinii sa ne recuperam Sfintele Liturghii in care nu am reusit sa ajungem la biserica in aceasta vreme de criza deja incheiata.Sunt multumit de IPS Teodosie ca a acceptat si imposibilul din dragostea fata de credinciosi.

26 mai 2020 16:07

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.