Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, nu își explică insistența ministrului Sănătății Nelu Tătaru ”de a prelua spitalele gata modernizate și dotate la standarde europene de către autoritățile locale din toată țara”. ”Probabil, ministrul Sănătății mai are niște chelneri și coafeze de angajat ca manageri de spitale.”, spune edilul.

Firea susține că ”primăriile și consiliile județene au investit aproape 900 de milioane de lei pentru aparatura de testare, dotarea spitalelor, materiale sanitare și de protecție pentru medici și asistenti, cazarea și masa pentru persoanele din carantină etc.”, în vreme ce ministerul a dat doar ”ordine”.

Edilul spune că a solicitat ”public, dar și in scris, respect pentru toți pacienții, prin redeschiderea spitalelor.” și dă exemplu spitalului Colentina desre care consideră că este închis abuziv.

”Un spital cu 845 de paturi tratează doar 100 de pacienți Covid 19. În condițiile în care spitalele de boli infecțioase nu sunt pline. Asociațiile pacienților au făcut apel pentru redeschiderea spitalelor. Ministerul sănătății tace. Tace, dar vrea să conducă spitalele din toată țara. Adică să le subfinanțeze, să le închidă, cum s-au închis pe timpul guvernării PDL, acum PNL sau să țină oamenii la poartă, în umilință. Până când?, a scris Firea pe pagina sa de Facebook.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.