Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

La finele lunii mai, Ministerul Muncii raporta 430.000 de contracte de muncă încetate. În timp ce numărul contractelor suspendate (șomaj tehnic) este în descreștere, numărul contractelor de muncă încetate urcă. Asta înseamnă că o parte dintre cei care s-au aflat în șomaj tehnic pe perioada stării de urgență și-au pierdut, mai nou, locul de muncă, atrage atenția Victoria Stoiciu, într-un editorial în Libertatea.

Ce soluții oferă statul pentru acești oameni? Măsura recentă, prin care Guvernul acoperă la reangajare pentru o perioadă de 3 luni 41,5% din costul salarial șomerilor produși de coronacriză, este bine-venită, dar e o picătură într-un ocean. Mulți dintre cei care și-au pierdut locurile de muncă pur și simplu nu își vor găsi altele în viitorul apropiat.

Dacă până nu de mult anunțul “Angajăm personal” era lipit pe toate vitrinele magazinelor, acum situația s-a inversat – pentru prima dată după vreo 10 ani, forța de muncă e cea care bate la ușă, întrebând dacă se fac angajări.

Integral pe LibertateaComentarii

Pute Solutii ,valeaaaaaaaaaa !

8 iunie 2020 7:23

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.