Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Bulgaria înregistrează un număr crescut de noi îmbolnăviri și reintroduce o serie de măsuri restrictive ce trebuie respectate inclusiv de românii care aleg sejururi estivale în țara vecină.

Burgas și Varna, orașe din zona celebrelor „Nisipuri de Aur” din Bulgaria, căutate de mii de români în fiecare vară, contabilizează creșteri ale îmbolnăvirilor cu COVID-19, anunță autoritățile bulgare, fenomen ce este generalizat în ultima săptămână. Guvernul a anunțat că va prelungi actuala stare de aleră epidemică până la 15 iulie.

Oficialii guvernamentali au decis că purtarea măștilor de protecție în spațiile publice este din nou obligatorie, inclusiv în cafenele și restaurante, măsură ce fusese eliminată și catalogată de Ministerul Sănătății doar ”foarte recomandată”.

Purtarea măștii era obligatorie doar în transportul public de călători, în unitățile medicale și în farmacii. Reintroducerea purtării măștii în toate spațiile închise vine la pachet cu obligativitatea păstrării distanței de siguranță de minim 1,5 metri și limitarea la maxim 1.000 a numărului de persoane ce pot asista la evenimente publice, concerte ori manifestări sportive.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.