Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

De ceva timp, a apărut în presă şi în discursul public expresia „ideologie de gen”. Cei care lucrăm în domeniul ştiinţelor sociale şi politice suntem miraţi de această expresie, deşi suntem familiari cu studiile de gen.

Studiile de gen se ocupă cu studierea rolurilor pe care societatea (şi cultura) le atribuie femeilor şi bărbaţilor, cu înţelegerea diferenţelor dintre aceste roluri şi a efectelor lor sociale şi politice. Importanţa lor nu poate fi subestimată întrucât ele pun în evidenţă o serie de fenomene social-politice care ne privesc pe toţi.

Au apărut tot felul de poveşti cum că tinerii pot fi pervertiţi astfel încât să vrea să-şi schimbe sexul dintr-un capriciu, că unii îi educă pe tineri în sensul acesta. Nişte construcţii mentale fără acoperire în realitate.

Expresia ”ideologia de gen” este ea însăşi un produs ideologic, al celor care reconstruiesc realitatea pe baza unor închipuiri fără acoperire în viaţa socială. ”Ideologia de gen” pare a fi creaţia unor oameni mai puţin preocupaţi de cunoaştere, şi mai mult interesaţi de control – de controlul minţilor altor oameni, otrăvindu-le sufletul prin înfricoşare. Este firesc, deci, să considerăm că ”ideologia de gen” este un virus mental, care învrăjbeşte societatea şi este nociv.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.