Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În România, acolo unde a existat voință politică, s-a putut realiza reciclarea. De exemplu, în comuna Sălacea din Bihor, formată din două sate cu vreo 3.000 de locuitori, colectarea separată a crescut de la 1% la 61%, în doar trei luni!

Acum, un proiect de lege care ar fi putut ajuta ca reciclarea să se extindă în România a fost deturnat prin câteva amendamente, după cum avertizează specialiștii de la organizația Zero Waste.

Legea ar fi trebuit să impună colectarea separată a “biodeșeurilor”, adică a resturilor din grădini și a resturilor alimentare. Doar că apar câteva amendamente problematice care permit în continuare aruncarea gunoiului la grămadă, deși asta contravine unei directive UE care spune că este obligatorie colectarea separată, până în 2023.

Aceste “portițe” din proiectul legislativ par mai degrabă un cadou pentru edilii leneși care nu vor să își bată capul cu reciclarea, sau pentru anumite grupuri cu interese financiare, decât pentru cetățeni care știu să colecteze separat atunci când le este oferită cu adevărat această posibilitate.

Pentru a veni în întâmpinarea oamenilor care vor să le scrie parlamentarilor, organizația Zero Waste România a realizat un mesaj și a extras adresele de mail ale parlamentarilor la care trebuie să ajungă mesajul. Oamenii pot să le copieze și să dea send. E momentul să scoatem România din groapa de gunoi în care se afundă, la propriu și la figurat.

Integral pe LibertateaComentarii

Oltean Nu exista preocupari la nivelul Ministerului de resort de a rezolva problemele reale de mediu. Singurele preocupari sunt raportari statistice (absolut birocratice) si emiterea de Ordine care sa complice inutil traiul agentilor economici. D-l ministru actual este o specie care continua fidel politica PSD, cu punct si virgula, semnand toate prostiile de acte normative care i se pun pe masa de catre exact aceleasi persoane care au elaborat astfel de enormitati pe vremea PSD. Nu va faceti probleme - nici parlamentarii nu sunt mai breji. Nu se rezolva nimic cu e-mail-uri, daca nu exista gandire creativa ci numai dezinteres si nepricepere.

29 iunie 2020 4:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.