Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Evoluţia cazurilor de coronavirus din ultima perioadă din România a generat mai multe semnale de alarmă la nivelul Guvernului, care nu se mai arată în prezent atât de încrezător că va putea lua noi măsuri de relaxare. Cu doar două zile înainte de momentul 1 iulie, la care cei mai mulți români sperau să afle că se vor redeschide restaurantele, de exemplu, sau locurile de joacă, ministrul Sănătății a făcut un anunț cu privire la viitoarea etapă de relaxare a măsurilor impuse oficial, în lupta împotriva COVID-19.

Și anume că apropiata relaxare se va mai lăsa așteptată, anunță NAȚIONAL. „S-a evaluat tot ce a însemnat cele (ultimele-n.n) două săptămâni, (…) în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, în care au crescut cazurile în Terapie Intensivă, a crescut numărul de decese. Și recomandările specialiștilor din Grupul Tehnic sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le avem pentru 1 iulie.

Urmărim zilnic și săptămâna care urmează, evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor de la Terapie Intensivă, evoluția deceselor precum și respectarea normelor de precauție, reguli de igienă, distanțarea fizică”, a menționat Nelu Tătaru, luni seară, la DIGI24, după ce anterior fusese prezent la o ședință la care au participat atât premierul Ludovic Orban, cât și ministrul Vela și secretarul de stat Arafat.

Principala măsură care va fi, așadar, amânată este aceea de a se redeschide restaurantele în spații închise. Alte măsuri care vor fi amânate sunt cele de redeschidere a sălilor de cinema și de spectacole precum și redeschiderea piscinelor acoperite, explică ROMÂNIA LIBERĂ.

Nerespectarea regulilor de protecție impuse de autorități pentru combaterea coronavirusului va atrage suspendarea autorizației de funcționare pentru organizatorii activităților și evenimentelor, anunță UNIVERSUL. Măsura a fost decisă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și este valabilă începând cu 1 iulie. Decizia vine în contextul în care s-au înregistrat în ultima perioadă nereguli, mai ales pe litoral, unde au fost organizate petreceri sau în cazul teraselor nu s-au respectat măsurile de siguranță sanitară.

Un semnal în privința unei decizii de amânare a ceea ce se dorea a fi fost apropiata etapă de relaxare, aplicabilă de la 1 iulie, a dat, în cursul zile de ieri, chiar prim-ministrul Ludovic Orban, anunță JURNALUL NAȚIONAL. Acesta spunea că oficialii urmăresc atent evoluția cazurilor nou confirmate. “Dacă vom lua noi măsuri de relaxare le vom anunța public. Vă spun că evoluția în ultimele 10 zile este o evoluție care ne face să fim foarte precauți în măsuri ulterioare de relaxare”, a declarat premierul.

Premierul anunţă că miercuri, 1 iulie, va convoca miniştrii şi instituţiile cu atribuţii de control pentru a se realiza o analiză a planului de măsuri, astfel încât să se asigure respectarea regulilor. El cere mobilizare maximă şi prezenţa în teren a tuturor instituţiilor, arată CAPITAL. „Este foarte important să se respecte aceste reguli, iar în ceea ce priveşte autorităţile şi instituţiile statului român, miercuri, le voi da un semnal de mobilizare la maxim, pentru că este o mobilizare care este în interesul cetăţeanului şi care nu are alt scop decât de a apăra sănătatea şi viaţa oamenilor.

Evoluţia în ultimele zile este o evoluţie care ne face să fim foarte precauţi în măsuri ulterioare de relaxare”, a mai declarat şeful Guvernului.

Hotărârile Grupului de suport tehnico-ştiinţific au caracter de propunere către Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU), instituţie care va aproba măsurile finale luate de autorităţi, susține ADEVĂRUL. Din Grupului de suport tehnico-ştiinţific fac parte experţi ai tuturor instituţiilor cu atribuţii în gestionarea acestui tip de risc epidemiologic.

Reamintim că evoluţia pandemiei de COVID-19 în România a continuat într-un trend negativ în ultimele zile, fiind observată nu doar o creştere a numărului de îmbolnăviri, dar şi a numărului de decese zilnic, cât şi a pacienţilor în stare gravă. În acest context, dar şi ţinând cont de faptul că în ultima perioadă mai multe spitale din ţară au anunţat că sunt aproape de capacitatea maximă de internare a pacienţilor cu COVID-19, unii medici sunt de părere că asistăm deja la un val secund de infecţii, în special în anumite zone ale ţării.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Considerați că este cazul ca de la 1 iulie să fie introduse noi măsuri de relaxare a stării de alertă?


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.