Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Două companii tehnologice finlandeze au dezvoltat un tip de test ultrarapid, similar alcoolmetrelor, care ar permite detectarea coronavirusului în aerul expirat în doar două minute şi la preţul de 2 euro, informează luni mass-media locale citate de EFE.

Dispozitivul a fost dezvoltat de Forum Virium Helsinki, o companie publică de inovaţie tehnologică din capitala finlandeză, în colaborare cu compania Deep Sensing Algorithms, responsabilă cu analizarea nivelului de fiabilitate a diagnosticului utilizând inteligenţă artificială (IA).

Potrivit Forum Virium, testele de fiabilitate ale noului test vor începe în iunie la centrele de sănătate din Helsinki şi Kazahstan şi ulterior vor fi extinse în Olanda şi SUA.

Integral pe AgerpresComentarii

jorpalica Lumea asta e proasta rau.Medicala ,stiintifica se tot invarte in jurul cozii strigand apoi ca au rezolvat problema.exact ca in profetia de demult;Medicii se vor bate cu pumnul in piept ca ei au descoperit ,ca stiu leacul,dar oamenii ...VOR MURI.

30 iunie 2020 8:33

Lute Nu merge la noi ,cine mai freaca tiparul daca e rapid si de unde sa mai furi daca e doar 2 E.Nu nu se poate implementa in Romanica bine educata a lui Joian.

29 iunie 2020 20:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.