Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Criza COVID ne-a costat până acum 3,1 miliarde de lei, a declarat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Ministrul a mai spus că în această sumă sunt incluse pe lângă echipamentele cumpărate și cheltuielile sociale, printre care șomajul tehnic.

„Până acum ne-a costat 3,1 miliarde de lei. Acestea sunt cheltuieli direct legate de criza de coronavirus. Să cumpărăm lucruri, să plătim și șomaj tehnic, mai multe, sunt toate alocate direct și s-au dus direct pentru a face cât mai mic acest efect al crizei COVID”, a spus ministrul Finanțelor.

Criza coronavirus. Vor mai fi cheltuieli
Florin Cîțu a precizat că în această sumă (3,1 miliarde de lei - n.red.) nu au fost incluse suplimentele pentru medici. „Acela nu a fost plătit încă, deci vor mai fi cheltuieli legate de COVID în perioada următoare”, a mai spus Florin Cîțu la Digi24.

Deficitul bugetar a fost dublat

Potrivit ministrului, deficitul a fost dublat la rectificarea bugetară.

„Când am făcut rectificarea bugetară am dublat deficitul bugetar de la 3,7 la 6,7, am adăugat trei puncte procenttuale. Acestea veneau din 10 miliarde cheltuieli în plus, care erau legate în special de COVID, și 20 de miliarde venituri mai mici la buget. Asta am spus tot timpul: nu putem să eliminăm total efectul crizei, putem doar să minimizăm efectul negativ asupra economiei”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni alte 269 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus
Numărul total a ajuns la 26.582. 210 pacienţi sunt internaţi în secţiile de Terapie Intensivă. 22 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, bilanţul deceselor ridicându-se la 1.634.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.