Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Scandalul pensiilor speciale este o poveste fără sfârșit și probabil că nu va exista o revenire la normalitate prea curând. Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) a dat publicității o statistică referitoare la creșterea pensiilor care îi lasă muți de uimire pe milioane de români. Suma cu care au crescut pensiile este de neimaginat.

Un raport al Casei Naționale de Pensii arată că în luna iunie, magistrații au primit și mai mulți bani decât până acum. Pensia medie specială a unui magistrat a ajuns astfel la 19.221 de lei, după ce a fost majorată cu încă 182 de lei, de peste 45 de ori mai mult decât creşterea înregistrată de pensiile de rând, anunță COTIDIANUL. Și grefierii au primit bani în plus, cu 24 de lei mai mult decât în luna precedentă, ajungând astfel la o sumă (medie) de 4703 lei.

În acest timp, pensiile de rând au crescut, în medie, cu 4 lei, în luna iunie faţă de luna precedentă, constată CAPITAL. Astfel, potrivit datelor furnizate de Casa Naţională de Pensii Publice, pensia medie din luna iunie fiind de 1.383 de lei, cu 4 lei mai mult decât în luna mai. În luna iunie existau 4,67 milioane de pensionari. Reamintim că în sistemul actual de pensii 3,27 milioane de români au pensii sub 1500 de lei. Cel mai grav este că aproape 2 milioane, le au chiar sub 1000 de lei.

Cresc pensiile. Asta e vestea bună. Cea mai puțin bună, căci avem și una din asta, este că nu vor fi majorările așteptate de români, anunță GÂNDUL! Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, vorbește despre un procent de 10%, „ca să avem bani şi pentru investiţii”. Ba, mai mult, Cîțu nu le garantează copiilor că sunt bani și pentru creșterile promise lor prin votul Parlamentului. „La alocaţii, lucrurile sunt mai complicate”, a încercat o explicație șeful MFP.

„Ştiu că este nevoie să creştem pensiile, dar vreau să facem asta în contextul în care am spus că vrem să alocăm mai mulţi bani pentru investiţii”, a declarat Florin Cîțu. În opinia ministrului de Finanțe, „nu are sens să vorbim despre creşterea pensiilor fără să vorbim de o economie care creşte, care produce, care are de unde să plătească pensii, salarii şi alocaţii”. De altfel, Cîțu atrage atenția că România a reușit să se finanțeze şi să aibă încrederea investitorilor străini „tocmai că am fost precauţi şi că am reuşit să administrăm responsabil finanţele ţării”.
 
După o serie de explicații greu de digerat chiar și de electoratul liberal, Florin Cîțu a avansat, la DIGI24, următoarele cifre: „Propunerea mea este de 10% (creşterea pensiilor), ca să avem bani şi pentru alocaţii şi pentru investiţii. Dacă nu facem aşa şi mergem pe direcţie populistă, nu vom avea bani nici de investiţii, nici de de altceva.

Suma care mergea la buget din impozitarea pensiilor speciale era de 1 miliard de lei. Cheltuielile în plus pentru pensii, în ultimele patru luni de zile, sunt de 10 miliarde de lei. O creştere cu 10% a pensiilor anul acesta înseamnă un punct procentual la cheltuielile de anul viitor. Deci, asta înseamnă să găsim un punct procentual anul viitor la cheltuieli”.

Consilierul premierului Ludovic Orban, Virgil Guran, pune în altă cheie anunţul făcut de ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, luni seara, privind majorarea pensiilor cu 10%, de la data de 1 septembrie, constată ANTENA3. Liberalul Virgil Guran spune că, de fapt, declaraţia şefului de la Finanţe privind mărirea pensiilor este doar o propunere, nu este una cu caracter de decizie, iar situaţia va fi discutată în partid.

„Este propunerea Ministrului Finanțelor, se discută la partid, vă spun că nu este o decizie finală. A și spus că este propunerea lui, că în felul acesta se pot mări și alocațiile, și vor fi și bani de investiții. În trei ani de zile, PSD a mărit pensiile cu 11%, restul au fost promisiuni", a declarat Virgil Guran.

Cu o lună în urmă, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, afirma că „intenţia noastră este să găsim toate soluţiile prin care să se revină într-un parametru de normalitate în ceea ce priveşte cuantumul pensiilor şi criteriile pe baza cărora ele trebuie stabilite, mai exact pensiile trebuie să fie acordate pe criteriul contributivităţii”. JURNALUL NAȚIONAL amintește că legea pensiilor, votată de Parlament și promulgată deja de președintele Klaus Iohannis, prevede o majorare cu 40% începând cu data de 1 septembrie!


Comentarii

Pute Tara de cacao,ministere de cacao ,partide de cacao ,oameni de cacao!!Brava !

1 iulie 2020 19:44

@UNFORGIVEN N-am mai postat pe acest site de vreo 2-3 ani, dar tu ai ramas tot asa cum te stiam : unforgivably stupid. Tu habar n-ai ca cei care se pensioneaza in 2020 au un coeficient de corectie (tampit facut!) de 1,41! Asa ca nu trebuie sa astepti 1 septembrie! Mai concret: unul care a iesit la pensie in 2013 are cu 41% pensia mai mica decat unul care iese la i iulie 2020, in conditiile in care ambii au acelasi punctaj total ( fie femeie, fie barbat). Curat, murdar!

1 iulie 2020 14:11

ovi Orbane, acum e momentul sa patiti si voi asa zisii liberali , ce au patit taranistii...ajungeti la gunoi daca nu mariti pensiile conform legii.Furati mai putin si maritile!

1 iulie 2020 7:13

UNFORGIVEN Cum adica "au crescut" că doar nu s-a aplicat nicio marire in luna iunie față de mai, cea prevazuta fiind la 1 septembtie, daca va mai fi ??? Fiti mai expliciți, ce vreti sa spuneti !

30 iunie 2020 15:37

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.