Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cunoscută pentru industria ciocolatei, pentru cartofii prăjiți și pentru faptul că găzduiește capitala Uniunii Europene, Belgia este, astăzi, țara europeană care încearcă să se reconcilieze cu un trecut de care nimeni nu ar fi mândru. Pata sângeroasă din istoria acestei țări marchează și astăzi casa regală belgiană.

În era „Black Lives Matter”, într-o perioadă în care oamenii ies în stradă pentru a apăra drepturile unor minorități oprimate și într-o perioadă în care statuile unor personaje istorice cad una câte una de pe soclurile lor, regele Philippe al Belgiei își prezintă scuzele pentru comportamentul de o barbarie ieșită din comun a unuia dintre strămoșii săi, regele Leopold al II-lea, monarh care, în secolul al XIX-lea, a deținut aproape ca formă de proprietate privată, o colonie în centrul Africii – „Statul Liber Congo” și care a lăsat în istorie 10 milioane de oameni uciși cu sânge rece.

Integral pe Digi24Comentarii

Julienne De asta si Romania a ramas in urma. Nu ca ar fi avut oameni puturosi, cum incearca cretinii sa motiveze. Ci pentru ca a fost spoliata de toate imperiile europene. Si politica aceasta continua sub paravanul parteneriatelor strategice. Prin slugarnicia clasei politice postdecembriste corupte, care a impartit ciozvarta cu invadatorii de tip nou. Doar scuzele Belgiei nu ajung... DESPAGUBIRI DE MILIARDE DE EURO sunt mai valabile si mai credibile pt Congo!

30 iunie 2020 19:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.