Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Într-o perioadă în care numărul cazurilor de coronavirus se menține la un nivel ridicat, asemănător cu cel din perioada stării de urgență, social democrații alimentează teorii ale conspirației despre coronavirus. Lideri precum Lia Olguța Vasilescu acuză manipularea datelor, iar PSD postează pe Facebook mesaje despre „realitatea ascunsă” de Guvern românilor. Toată această comunicare încurajează „atitudinea de neglijare a pericolului COVID-19”, susține premierul Ludovic Orban. Pe scurt, este încurajată nerespectarea măsurilor de protecție și sunt promovate teoriile conspirației cu care sunt alimentați sistematic românii.

Cu toate că doar în ultimele 24 de ore în București au fost 70 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, iar în total, Capitala a înregistrat 3.141 de bolnavi, primarul general Gabriela Firea, anunță că în cadrul campaniei de testare din București doar 4 persoane din 4.600 au fost pozitivi. Anunțul edilului a fost imediat preluat de liderii PSD care au publicat un mesaj în care spun că „doar 0,1% din populație e expusă virusului”, iar Guvernul „vrea să ascundă realitatea”.

Integral pe Digi24Comentarii

Cam asta e De unde se vede ca democratia si pluripartidismul nu se pot implementa intr-o tzara cu un nivel cultural scazut.

1 iulie 2020 11:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.