Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cu 391 de noi infectări semnalate în această duminică și o medie de circa 380/ zi în ultimele șapte zile, România este pe cale să devină țara est-europeană cu cele mai multe noi infecții. Doar Ucraina, care a avut 823 de noi cazuri, stă mai rău.

Dacă scoatem din statistici țările din fostul URSS - unde, în Rusia, Ucraina și Armenia, situația este tot mai dramatică - în Europa de Est, România semnalează cele mai multe noi cazuri de infectare cu covid-19, anunță NEWSWEEK. În România, sunt acum 7.197 cazuri active. Creșterea este constantă, începând cu 8 iunie, când România mai avea 4.444 de cazuri active. 215 cazuri sunt în stare critică.

Raed Arafat, șeful DSU și secretar de stat în cadrul MAI, a explicat duminică seară, citat de CAPITAL, situația în care se află România în contextul pandemiei de coronavirus și dacă vom ajunge din nou la stare de urgență. „Creșterea cazurilor active începe să pună presiune pe secțiile de terapie intensivă. Avem și alte probleme. Nu putem să detașăm medicii așa de ușor. Nu pot să zic dacă vom ajunge din nou la starea de urgență. Încercăm să nu ajungem în situația de a alege dintre doi pacienți pe cine să punem la ventilator”, a declarat Raed Arafat.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că mesajul transmis de OMS țărilor afectate de pandemie  „să se trezească” la realitate în urma situaţiei pandemice nu este un mesaj doar pentru populație, ci și pentru unii politicieni care „consideră că tot ce a fost poate fi folosit în interes politic în acest moment”, afirmă DIGI24.

„Cred că nu este un mesaj doar către populație, este un mesaj către cei care contestă tot ce s-a întâmplat în ultimele patru luni, pentru cei care contestă momentul în care aflăm, iar la noi este valabil și pentru cei, o parte a eșichierului politic, care consideră că tot ce a fost poate fi folosit în interes politic în acest moment”.

Sute de oameni de ştiinţă afirmă că există dovezi că noul coronavirus aflat în aer sub formă de particule mici poate infecta oamenii şi cer Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) să îşi revizuiască recomandările, potrivit publicaţiei New York Times, citată de G4MEDIA. OMS a anunţat că noul coronavirus se răspândeşte în primul rând de la persoană la persoană prin intermediul unor mici picături provenite din nas sau gură, care sunt expulzate când o persoană bolnavă de Covid-19 tuşeşte, strănută sau vorbeşte.

Într-o scrisoare dschisă adresată agenţiei, pe care cercetătorii intenţionează să o publice într-un jurnal ştiinţific săptămâna viitoare, 235 de oameni de ştiinţă din 32 de ţări au făcut referire la dovezi care arată că şi particule mai mici pot infecta oamenii.

„Pentru numele lui Dumnezeu, respectați distanțarea, români!”. Acest mesaj este un strigăt de revoltă al medicilor care luptă în prima linie cu răspândirea Covid-19. Nepăsarea oamenilor reprezintă un risc pentru întreaga țară, afirmă cadrele medicale, citate de GÂNDUL. Autoritățile sunt îngrijorate din cauza creșterii numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus, mai ales că secţiile de Terapie Intensivă devin neîncăpătoare de la o zi la alta.

Uriașul flux de pacienţi pune o presiune din ce în ce mai mare pe umerii personalului medical, de aceea cetățenii sunt sfătuiţi să colaboreze cu medicii și autoritățile pentru respectarea măsurilor de prevenţie. În caz contrar, spun specialiștii, România se va confrunta cu un al doilea val de Covid-19, care ar putea fi mai agresiv decât tot ce-am avut până acum.

Lumea nu se confruntă cu un al doilea val: de fapt nu a trecut niciodată peste primul, susține UNIVERSUL. Se știe că aproximativ 10 milioane de persoane au fost infectate. Problema este că, fără un tratament sau un vaccin, limitarea virusului depinde de persoanele care învață să își schimbe comportamentul. După panica inițială, pe fondul covid-19, mulți devin dezamăgiți și opun rezistență. Mulți oameni se vor îmbolnăvi și unii dintre ei vor muri. Este posibil să-ți fi pierdut interesul față de pandemie. Dar nu-ți poți pierde interesul față de tine însuți.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.