Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Este posibilă o explozie a numărului de infectări cu coronavirus, ca efect al ridicării restricţiilor de carantinare obligatorie, izolare şi spitalizare. Restricţii care au încetat după publicarea motivării CCR, unde se constată o restricţionare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale de către guvern, nu de către parlament, aşa cum spune art 53 din Constituţie.

Discuţiile nesfârşite din reţelele de socializare spun că sănătatea oamenilor este mai importantă, nu Constituţia. Exista posibilitatea ca premierul Orban să împace şi Constituţia şi sănătatea. N-a ştiut, n-a vrut, din motive de orgolii exagerate, vom afla cândva. Cert este că ne putem confrunta cu o nouă creştere necontrolată a infectărilor cu coronavirus, cu consecinţe dezastruoase pentru economie şi viaţa cetăţenilor.

În ce constă vina premierului Orban? Ştia din art 53 din Constituţie că doar parlamentul poate restrânge drepturi şi libertăţi fundamentale. A decis ca şi guvernul, miniştrii, pot face acelaşi lucru. A văzut, la instalarea stării de alertă, că a greşit. Şi că dacă apela la parlament, aşa cum face şi astăzi, în două zile ar fi avut legea care-i permitea aceste restricţii.

Integral pe AdevărulComentarii

Hai să nu exagerăm De vină e cică, premierul. Hmm! Autorul articolului are un dram de dreptate în polologhia lui de articol, problema e că premierul și guvernoiul lui au greșit omenește, să admitem asta. Constituțional, era poate mult mai bine să fi fost solicitat grajdul parlamentar unde actualul guvern NU are majoritate, cocina parlamentului fiind controlată de PSD. Guvernoiul și tartorul lui au forțat o leacă procedurile pentru a se încerca protejarea populației de virusul ăsta nenorocit și molima sau epidemia asta păcătoară, că pandemie nu e corect spus, numai englezii pot spune pandemie, că e pă englezește, iar noi vorbim sau cel puțin încercăm să vorbim românește. În opinia mea i se pot imputa guvernului unele măsuri mult prea severe, anume NU a existat o flexibilitate acceptabilă pentru cetățeanul de rând, pentru ca respectivul cetățean să poată merge liber să-și procure d-ale gurii și să-și facă unele cumpărături minime de maximă necesitate, alimente și alte câteva accessorii necesare carantinei. Amenzile aplicate cetățeanului au fost multe exagerat de imbecile, se putea recurge la amenzi într-o manieră mai tolerabilă, mai înțelegătoare. Deci, s-ar putea spune să nenea premierul a greșit o iotă, la fel și guvernoiul, dar greșelile respective au fost de bun simț, iar ca atare pot fi tolerate de cei care sunt înțelegători. Acum că nenea autorul vrea să-i pună-n cârcă premierului numărul neexplodat al infectărilor cu boala molimei, e o exagerare formidabilă, tot așa cum i s-ar imputa respectivului tartor de guvern și numărul vicimelor epidemiei. Punct. Ca atare, o să-i dau numai o muie autorului articolului, deși el ar merita acest tratament anti-viral din abundență. Alt Punct!

6 iulie 2020 19:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.