Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cea de-a cincea generație de comunicații mobile garantează o interacțiune mult mai strânsă și mult mai rapidă între dispozitive, relee, servere etc. Tehnologia 5G permite funcționarea autonomă a mașinilor, permițând astfel deschiderea unor oportunități nemaipomenite pentru industriile inteligente.

De remarcat însă că serviciile 5G, spre deosebire de cele 3G sau 4G, sunt disponibile doar ca întreg. Cu alte cuvinte, ești conectat la ultima generație de comunicații mobile, dar, dacă se întâmplă ca rețeaua să cadă sau cineva să fure informații, situația poate deveni critică. Nu te poți replia. Avantaje și dezavantaje, de altfel, ca în cazul oricărei noi oportunități. Dar să dăm curs și evaluărilor optimiste, la fel de ipotetice ca și cele amintite anterior!

Potrivit estimărilor Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) implementarea tehnologiei 5G ar urma să aibă un impact colosal asupra dezvoltării economiei României: 4,7 miliarde de euro și 252.000 de locuri de muncă nou create. Cifre impresionante, fără îndoială.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.