Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul PNL a lansat un Plan Naţional de Investiţii şi Relansare Economică. Gest binevenit: guvernarea şi opoziţia trebuie să dezbată şi propuneri concrete, nu să genereze la nesfârşit micro-conflicte fără miză.

Atenţia publică nu a fost atrasă de cuvântul investiţii, unul abuzat în vocabularul politic ci de suma astronomică pretins disponibilă, 100 de miliarde de euro. Chiar dacă doar o parte vor exista şi vor fi cheltuiţi, efectele vor fi majore. Nu în direcţia dezvoltării economice durabile, ci pe de-o parte, în direcţia abandonului statului social, prezentat de PNL ca fiind neproductiv şi inutil, şi, pe de altă parte, în direcţia construcţiei unei noi oligarhii economice conectată la marile proiecte de investiţii. Planul funcţionează şi ca strategie de atragere a primarilor şi baronilor locali împrăştiaţi prin toate partidele şi fără de care PNL-ul nu poate deveni principalul partid din România.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.