Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Îi auzi pe mulţi bucurându-se că „fac un grătar”. E un fel de culme a relaxării și ei cred că asta înseamnă sănătate. Alţii cred că au găsit soluţia slăbitului: să mănânce pâinea prăjită. Eroare în ambele cazuri.

O legendă greşită e şi aceea cum că, pentru a slăbi, e bine să mănânci pâine prăjită. În procesul de prăjire, pâinea pierde apa şi devine mai bogată în carbohidraţii de evitat. Oricum, pâinea e bogată în carbohidraţi, are 40%, dar eliminând apa prin prăjire, carbohidraţii ajung la 90% în aceeași cantitate de pâine prăjită.

Ritualul grătarului înseamnă şi o capcană, carnea sfârâie şi picăturile de grăsime cad pe jar, la temperatura foarte mare grăsimea se descompune în elemente nesănătoare, care împreună cu fumul se ridică şi substanţele nedorite de descompunere îmbibă şi mai rău fripturile şi mititeii.

Integral pe Jurnalul Național



Comentarii

Muie antena 3 Mai cacatilor lui Voiculescu,,numai mintiti si manipulati ca alceva nu stiti,,

6 iulie 2020 20:43

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.