Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, este unul dintre liderii care au contestat prezența coronavirusului și au luat în râs tot ce înseamnă recomandări de la Organizația Mondială a Sănătății. Însă acesta a ajuns la spital luni, pentru o radiografie pulmonară, după ce a prezentat simptome ale infecției.

"M-am întors de la spital acum, am făcut o radiografie pulmonară, plămânii mei este curați, da?", le-a spus Jair Bolsonaro susținătorilor adunați în fața palatului prezidențial din Brazilia.

Bolsonaru, care purta mască, i-a avertizat pe oameni să nu se apropie de el.

"Nu puteți să vă apropiați foarte mult. Recomandare pentru toată lumea", a spus Bolsonaro.

Din primele informații, se pare că Bolsonaro ar avea unele simptome ale bolii, tocmai de aceea a ales să meagă să se testeze și să facă o radiografie pulmonară.

Președintele Braziliei a luat în râs, încă de la început, temutul virus. Acesta a fost văzut în mijlocul mulțimilor fără mască, îmbrățisând chiar susținătorii adunați la diverse mitinguri. El a încurajat repornirea economiei în ciuda numărului crescut de îmbolnăviri de pe întreg globul și a criticat eforturile guvernelor locale de a elimina virusul prin măsuri de distanțare socială, cum ar fi carantina și izolarea.

"Viața noastră trebuie să continue. Locurile de muncă ar trebui să fie menținute", a spus Bolsonaro încă de la începutul pandemiei, în timpul unui discurs difuzat pe 24 martie la televiziunile și radioul național.

El și-a menținut poziția, argumentând că scăderea economică ar putea fi mai rea decât virusul însuși. De asemenea, el a continuat să salute ocazional suporterii fără echipament de protecție - chiar și după ce instanța l-a obligat să poarte mască, altfel i se vor aplica amenzi. Acesta nu a respecat niciodată obligația, scrie CNN.


Comentarii

GG De parcă ar fi singurul...

7 iulie 2020 8:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.