Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dr. Virgil Musta, medic primar de boli infecţioase, şef de secţie şi coordonator COVID la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, afirmă că, putem duce o viaţă cât mai aproape de cea pe care o aveam înainte de pandemie dacă înţelegem să respectăm regulile anti-COVID-19. Numărul mare de cazuri diagnosticate în ultima perioadă în întreaga ţară arată că nu prea ne pasă de aceste reguli. Şi asta ne va costa.

Care este atmosfera la dv. în spital?

Dr. Virgil Musta: A început să crească şi la noi numărul de cazuri de infecţie cu COVID-19. Dacă în urmă cu trei-patru săptămâni am avut unul, maximum două cazurri de infecţie nouă pe zi şi pe secţie am avut cinci-şase, până în zece pacienţi, brusc, de patru-cinci zile, au început să vină trei-cinci-chiar şapte pacienţi noi, într-o singură zi. Asta a făcut ca să avem la ora actuală 24 sau 23 de cazuri de infecţie. Noi, de astăzi, am hotărât să deschidem jumătate din spital şi pentru pacienţi nonCOVID. Să sperăm că vom putea realiza acest lucru. Pentru că, dacă numărul de cazuri de coronavirus nou va creşte în continuare, din păcate, această dorinţă a noastră va fi stopată.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.