Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liderul ProRomânia solicită 40 de locuri eligibile pe listele PSD la alegerile parlamentare plus o primărie de sector şi posturi de viceprimar, susţin surse politice pentru Adevărul . În caz contrar, Ponta e decis să candideze la Primăria Capitalei, unde are ca obiectiv un scor de cel puţin 10%. Dacă negocierile dintre Ponta şi Ciolacu eşuează, Gabriela Firea ar putea renunţa la candidatură.

Victor Ponta a crescut treptat pretenţiile în negocierile cu Marcel Ciolacu pentru o alianţă PSD-ProRomânia la alegerile locale şi parlamentare. Întotdeauna, fostul premier a ţintit în primul rând alegerile parlamentare, apoi împărţeala pentru primării. O oaste numeroasă de senatori şi deputaţi poate decide majorităţi parlamentare şi schimbări de guvern. Spre exemplu, în iarnă, Victor Ponta a cerut 30 de locuri eligibile pentru ProRomânia la alegerile legislative programate la începutul lunii decembrie. În acel moment, partidul condus de Ponta număra 30 de aleşi, transferaţi în mare parte de la PSD.

Ulterior, Ponta a crescut în sondaje pe fondul pandemiei de coronavirus. Prin urmare, a ridicat ştacheta la 40 de locuri eligibile, plus o primărie de sector şi posturi de viceprimar în Capitală, acolo unde PSD reuşeşte să se impună.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.