Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fraudă de peste 1 miliard de dolari a unei bande de hoți din care fac parte și români. Gangsterii de pe Riviera Maya au furat în jur de 240 de milioane de dolari anual, timp de cinci ani, conform declarațiilor unui fost membru al grupului.

Gangsterii români sunt căutați acum de FBI. Liderul grupării, cunoscut dreptul Rechinul, este de negăsit. Este vorba despre una dintre cele mai periculoase grupări transfrontaliere care acționa la nivel internațional. Jurnaliștii de la Rise Project, împreună cu jurnaliști din Mexic, au făcut o anchetă cu privire la modalitatea de acțiune a acestei grupări.

Furau 50.000-60 000 de dolari pe zi!
Craioveanul Florian Tudor, zis Rechinul, ar fi liderul acestei grupări. Gangsterii furau nu mai puțin de 50 60.000 de dolari pe zi! Metoda era una nouă, având în vedere că se foloseau dispozitive bluetooth astfel încât turiștii de pe Riviera Maya rămâneau în cele din urmă și fără bani și fără date personale.

Banii furați ajungeau în România
Banii ajungeau în România de cele mai multe ori cash după ce făceau înconjurul întregii lumi, pentru că cei din grupare aveau cărăuși care duceau bani lipiți de corp chiar și în China ca ulterior să ajungă în țara noastră.

Cum au intrat procurorii pe fir
Gangsterii au făcut greșeala să trimită bani inclusiv printr-o companie de curierat astfel încât procurorii DIICOT au reușit să le ia urma. O parte dintre cei infractori vor afla chiar astăzi de la Curtea de Apel București dacă dosarul lor va fi trimis în judecată.

Nu se știe unde e liderul grupării
În ceea ce îl privește pe Rechinul, șeful grupării, nice FBI-ul și nici autoritățile române nu știu exact unde se află bărbatul.
Florian Tudor, zis Rechinul, este căutat și în legătură cu presupuse fapte de trafic de persoane. Mai exact, Rechinul este acuzat că ar fi dus români în America contracost și ilegal.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.