Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Importurile de legume au crescut în România, în 2019, până la o valoare de 516 milioane de euro, în topul produselor fiind legumele congelate, cartofii, morcovii, legumele păstăi uscate şi tomatele, arată rezultatele unui studiu realizat de Cooperativa Ţara Mea.

Potrivit sursei citate, importul de legume a fost consemnat inclusiv în lunile iulie - august 2019, când România abundă de legume autohtone.

"N-ar fi nici o problemă, spun specialiştii, dacă exporturile în aceeaşi perioadă ar fi mult mai mari decât importurile (...) Din păcate, producătorii de legume români, sunt concuraţi puternic şi chiar în plin sezon de importuri. Şi nu vorbim neapărat de legume proaspete, ci şi de legume congelate, care, în iulie 2019 de exemplu, au avut cea mai mare pondere în total importuri realizate de ţara noastră. Se importă de toate, iar cel mai grav, acest lucru se întâmplă inclusiv în perioadele în care există marfă românească din abundenţă. Ori, cel care suferă, în primul rând, este producătorul român, care de multe ori rămâne cu marfa nevândută", susţin realizatorii studiului.

Integral pe Newsweek



Comentarii

GG Cum rămâne cu "refrenul" capitalismului potrivit căruia "concurența este motorul dezvoltării?! Sau, mai cunoscutul "piața reglează prețul"? Sunt rele mult mai mari decât produsele agro congelate...

7 iulie 2020 13:40

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.