Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Niciodată nu am fost așa loviți de boala profețiilor. Parcă în ultimii doi-trei ani de domnie a lui Ceaușescu toată lumea era contaminată de subiectul „ce va fi”. Dar numai în familie și pe la colțuri. În televiziune și la radio era o tăcere mormîntală. Acum este pe dos. Nimeni nu mai vorbește despre ce trăim și de unde ne vin necazurile. Acum, toată lumea este atrasă de profeții politice. Sau, cel puțin asta se petrece pe la televiziuni, radiouri și pe la cîteva site-uri de știri.

Cine cu cine se combină, ce alianțe se vor face, unde și cine va candida? Și cu al cui sprijin? Analiștii politici au devenit profeți politici. Știu să combine ipoteze, personaje, consecințe, scopuri și să construiască povești care mai de care mai palpitante. În unele emisiuni, personajele de împletit cuvinte țes adevărate basme politice. Unele de groază, altele cu happy end. Unele sunt palpitante. Includ biografii, analize de caracter, chiar și psihanalize de oameni politici.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.