Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Francezii, mari consumatori de democrație, descoperă și ei ”deliciile” statului paralel. La București , după ce statul de drept și-a intrat în ”drepturi” odată cu trimiterea la pușcărie a lui Liviu Dragnea, statul paralel a fost îngropat pe ascuns ”noaptea ca hoții”de autori necunoscuți. În România este acum o vagă amintire, dacă ai proasta inspirație să-i pronunți numele sau să-i evoci efectele, audiența strâmbă din nas, se foiește pe scaun a nemulțumire și ar fi chiar dispusă să întrebe cu naivitate ”Was ist das stat paralel?”

Îl vedem acum transferat pe căi esoterice din Micul Paris la ”fratele cel mare”. Ancheta parlamentară care investighează presiunile asupra independenței justiției franceze aduce la lumină realități greu de acceptat într-o democrație funcțională care dă lecții de drept și oferă modele de organizare multor țări. Președintele Macron trimite spre Consiliul Superior al Magistraturii cazurile de presiuni declarate în dosarul care l-a scos din joc pe adversarul lui la prezidențialele din 2017. Distrugerea carierei lui Fillon a fost considerată de multe voci o lovitură de stat anticonstituțională făcută cu ajutorul procurorilor. La fel, interceptările ilegale ale avocaților fostului președinte Sarkozi sunt scoase parcă din manualul protocoalelor secrete după care funcționa binomul SRI-DNA, cu regii lui neîncoronați Coldea-Kovesi.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Varlaam Oculteanu Așa este! Statul lateral e pă noi, e cât capra, ne aburește scrib ologul din imagine, un slugoi al lui Dan Voiculescu, o otreapă jurnalistică de fapt. Buhaiul din imagine ne trimite prima oară-n Hexagon, unde cică statul paralel a făcut și a dres ca să-l pună Imperator pă nea Macron, iar în SUA, și acolo agenturilliii străiniii și serviciiliiii și statul paralel lateral l-au scobit în cur pe actualul imbecil care-i tartor acolo, dar ăla a fost mai viteaz și a câștigat fără să fraudeze lateral sau paralel statul pe scaun. Băi, nene, du-te-n păcatele tale cu basmele tale împuțite cu tot. Muie PSD!

10 iulie 2020 1:58

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.